Forum

Meer over dit forum lees je onderaan de pagina..

Moeilijke stoelgang...
 

Moeilijke stoelgang als gevolg van minder koolhydraten?  

 
Koen de Jong
(@koen)
Lid Moderator

Een lezeres geeft aan dat het dieet van minder koolhydraten goed werkt, maar dat het een nadeel heeft: een moeilijke stoelgang. Zijn er mensen die dat herkennen en die er een oplossing voor hebben?

Citaat
Geplaatst : 10/10/2018 2:36 pm
Marie
(@marie)
New Member

Dit herken ik. Er zijn oplossingen voor. 

- zorg dat je goed gehydrateerd blijft. Genoeg drinken dus. Dan ga je ook meer plassen en wellicht mineralen verliezen. Eventueel dagelijks een magnesiumtablet nemen om aan te vullen.

- zorg dat je genoeg groente eet.

- voeg meer vetten aan je maaltijden toe.

- beweeg!

- Als dat allemaal niet helpt: neem psylliumvezels; elke ochtend een eetlepel in een glas water, doorroeren en meteen opdrinken. Dan nog een glas water erachteraan. Succes gegarandeerd! Ze zijn te krijgen bij de drogist. Bij de apotheek ook, onder de naam metamucil.

ReageerCitaat
Geplaatst : 15/10/2018 9:56 am

Welkom!

 

Welkom op ons gloednieuwe forum. Om deel te nemen aan de discussie moet je je eerst inschrijven (met je naam en email) zodat je automatisch updates krijgt.

NB: Wanneer je hieronder op een afbeelding klikt wordt deze vergroot – wel zo makkelijk.

1. Inschrijven

Klik op registreer, vul een gebruikersnaam in (deze is te zien op het forum) en je mailadres. Vink daaronder het ‘I agree’ vakje aan. Klik op registreer.  Je krijgt kort daarna een mailtje waarmee je je wachtwoord kan aanmaken.

 

2. Onderwerp toevoegen

Deelnemen betekent reageren op een bericht of zelf een nieuwe onderwerp aanmaken. De rest gaat een beetje vanzelf.

Je kan zelf een nieuw onderwerp aanmaken. Klik op 1 van de thema’s zoals bijvoorbeeld ‘gerechten’ of ‘Diabetes Type II’, je komt dan op onderstaand scherm. Rechts die je de oranje knop ‘voeg een onderwerp toe’.  Klik hierop ..

Je ziet dan onderstaand scherm. Geef je onderwerp een titel (die de lading dekt) en daaronder de inhoud van je bericht. Je kan ook trefwoorden toevoegen, een bestand zoals een foto uploaden en je opgeven voor dit onderwerp linksonderaan. Je ontvangt dan automatisch een mailtje wanneer er iemand een bericht of reactie plaatst onder je onderwerp. Klik tenslotte op de oranje knop ‘voeg onderwerp toe’.

 

3. Reageren

Je reageert op een bericht door rechtsonder op de knop ‘antwoord’ te klikken, zie hieronder.

Je komt dan op een scherm waar je (alleen) je reactie kan geven. Klik op bewaar. Je ziet als het goed is je reactie direct op het scherm verschijnen.

 

4. Veilig en informatief

We houden het dagelijks bij, vooral om er voor te zorgen dat het allemaal netjes blijft. Waar mogelijk verwijzen we door naar filmpjes, blogposts en boeken.

Veel plezier!

 

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub