Forum

Meer over dit forum lees je onderaan de pagina..

Ovenschotel met gro...
 

Ovenschotel met groenten/gehaktballetjes  

 
Marga
(@marga)
New Member
  • Courgette
  • Rode paprika 
  • Sjalotten
  • Olijfolie
  • Blikje tomatenblokjes in tomatensap
  • 300 gr mager rundergehakt
  • Cajunkruiden
  • Ei

(Hetelucht) oven voorwarmen op 180°C.

Snij de courgette in plakken (1 cm) en leg op bodem ovenschaal. Daarop de grof gesneden paprika en sjalotten. Sprenkel de olijfolie over de groenten. Gehakt aanmaken met cajunkruiden en een ei. Maak kleine ballen (ongeveer 9 stuks). Leg deze op de groenten. Giet het blikje tomatenblokjes erover. Zet ongeveer 30 minuten in de oven tot gehakt gaar is. 

Bovenstaand was ruim voldoende voor ons tweeën. Pas hoeveelheid aan naar je eigen wens. Je kunt ook variëren met groenten.  Bijvoorbeeld:

Cherry tomaatjes ipv tomatenblokjes uit blik. 

Gehakt aanmaken met knoflook en peper.

 

 

Citaat
Geplaatst : 19/09/2018 8:50 am
Kaatje1 vond het leuk
Topic Tags
Koen de Jong
(@koen)
Lid Moderator

Ha Marga, ik lees nu je gerecht pas. Wat een lekkere (en eenvoudige) maaltijd. Dank voor de tip. Groet, Koen

ReageerCitaat
Geplaatst : 08/10/2018 4:04 pm

Welkom!

 

Welkom op ons gloednieuwe forum. Om deel te nemen aan de discussie moet je je eerst inschrijven (met je naam en email) zodat je automatisch updates krijgt.

NB: Wanneer je hieronder op een afbeelding klikt wordt deze vergroot – wel zo makkelijk.

1. Inschrijven

Klik op registreer, vul een gebruikersnaam in (deze is te zien op het forum) en je mailadres. Vink daaronder het ‘I agree’ vakje aan. Klik op registreer.  Je krijgt kort daarna een mailtje waarmee je je wachtwoord kan aanmaken.

 

2. Onderwerp toevoegen

Deelnemen betekent reageren op een bericht of zelf een nieuwe onderwerp aanmaken. De rest gaat een beetje vanzelf.

Je kan zelf een nieuw onderwerp aanmaken. Klik op 1 van de thema’s zoals bijvoorbeeld ‘gerechten’ of ‘Diabetes Type II’, je komt dan op onderstaand scherm. Rechts die je de oranje knop ‘voeg een onderwerp toe’.  Klik hierop ..

Je ziet dan onderstaand scherm. Geef je onderwerp een titel (die de lading dekt) en daaronder de inhoud van je bericht. Je kan ook trefwoorden toevoegen, een bestand zoals een foto uploaden en je opgeven voor dit onderwerp linksonderaan. Je ontvangt dan automatisch een mailtje wanneer er iemand een bericht of reactie plaatst onder je onderwerp. Klik tenslotte op de oranje knop ‘voeg onderwerp toe’.

 

3. Reageren

Je reageert op een bericht door rechtsonder op de knop ‘antwoord’ te klikken, zie hieronder.

Je komt dan op een scherm waar je (alleen) je reactie kan geven. Klik op bewaar. Je ziet als het goed is je reactie direct op het scherm verschijnen.

 

4. Veilig en informatief

We houden het dagelijks bij, vooral om er voor te zorgen dat het allemaal netjes blijft. Waar mogelijk verwijzen we door naar filmpjes, blogposts en boeken.

Veel plezier!

 

  
Bezig

Inloggen van Registreer aub