Chocolademousse met passievrucht (kerstmenu)

door | 22 december 2016 | Recepten | 0 Reacties

Dit recept maakt deel uit van het Hoe word je 100 – kerstmenu dat we hebben samengesteld.

Een voorgerecht met verse vijgen en buffelmozzarela, gevolgd door een kip met salie en citroen uit de oven en geroosterde groenten. Om het diner feestelijk af te sluiten maken we een chocolademousse met passievrucht. Je kunt met kerst dus ook helemaal in de Hoe word je 100-stijl blijven!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 75 ml melk
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 100 g pure chocolade (72% cacao)
  • 150 ml slagroom
  • 2 passievruchten
  • Maldon-zeezoutvlokken

extra nodig: 4 potjes of glaasjes

Bereiding

Ris de naalden van de rozemarijn. Houd een paar naaldjes apart ter decoratie. Doe de overige naalden met de melk in een pan en breng aan de kook. Wanneer de melk kookt, draai je het vuur uit en laat je het even staan.

Breek ondertussen de chocolade in blokjes en smelt au bain-marie.

Zeef de rozemarijn uit de melk en roer daarna de gesmolten chocolade erdoorheen.

Zet de pan in een bak met ijskoud water en laat het chocolademengsel circa 10 minuten afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom stijf. Schep de slagroom door het afgekoelde chocolademengsel en verdeel over de 4 potjes of glaasjes.

Laat de chocolademousse afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.

Serveer de chocolademousse met de achtergehouden rozemarijn en een paar korreltjes zeezout. Snijd de passievrucht open, lepel wat van het vruchtvlees eruit en verdeel dit over de chocolademousse.

Tip! Je kunt de chocolademousse ook een dag van tevoren maken.
Klik hieronder op de andere delen van het kerstmenu

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Prins van den Bergh

Prins van den Bergh

kok

Prins Marcia van den Bergh is bekend van 24Kitchen, is mede-auteur van de bestseller Hoe word je 100? Het Kookboek en en was adviseur en kok voor de leefstijlprogramma’s van voedingleeft.nl.

Heb je de smaak te pakken?

 

Lees dan het kookboek van Hoe word je 100?

Hoe word je 100 kookboek William CortvriendtLanger en gezonder leven en ook nog lekker eten? Het kan!

Prins van den Bergh en William Cortvriendt zorgen met Hoe word je 100? Het kookboek voor een doorbraak.

Het kookboek bevat gemakkelijke recepten met natuurlijke ingrediënten en dat levert heerlijke gerechten op. 

Dr. Maaike de Vries vertelt in Burn Baby Burn hoe jij je lichaamseigen vetten verbrandt, op die manier kilo’s verliest en volop energie wint. Met een paar simpele trucks laat zij zien hoe je ervoor zorgt dat je biologie zich niet tegen je keert, maar juist vóór je werkt.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt