INGREDIËNTEN | 10 BLOKJES
- 100 g pure chocolade  (minimaal 70% cacao)
- scheutje ongezoete  slagroom
- ½ tl zout
- 50 g kokosrasp
- 50 g kokosolie  (op kamertemperatuur)
BENODIGDHEDEN
bakpapier
BEREIDINGSTIJD
20 minuten + 1 uur vriezer
BEREIDING
Bekleed een ovenschaaltje of een andere vierkante of rechthoekige bakvorm met bakpapier.
Breng een pannetje met water aan de kook. Breek de chocolade in brokjes. Doe de chocolade met een scheutje slagroom en het zout in een kommetje dat boven het pannetje kan hangen. Het kommetje mag het water niet raken, maar moet er net boven hangen. Verwarm zo au bain-marie de chocolade tot het vloeibaar is. Haal het pannetje van het vuur wanneer de chocolade vloeibaar is.
Doe de kokosrasp met kokosolie bij elkaar in een kom en kneed goed door elkaar. Verdeel het kokosmengsel over de bodem van het ovenschaaltje en druk goed aan. Giet de gesmolten chocolade erbovenop.
Zet het schaaltje circa 1 uur in de vriezer zodat de chocolade-kokosreep hard wordt.
Haal de reep uit de vriezer als hij goed bevroren is en snijd in stukjes.
Tip! Bewaar de stukjes chocolade-kokosreep goed afgesloten in de koelkast, anders worden ze zacht.
0 reacties