Ik ben geen liefhebber van toetjes, maar sorbetijs na een etentje of als snack tussendoor vind ik heerlijk. In het meeste ijs zit heel veel suiker, dus eet ik dat niet meer.

Het is een uitdaging geworden om een dessert te maken waar nauwelijks of geen toegevoegde suiker in zit. Werken met bevroren vers fruit is een heerlijk alternatief. Zo kan ik een menu voor gasten toch lekker met een dessert eindigen of met de kinderen een ijsje eten.

– Caroline

Ingrediënten

  • 1 meloen, goed rijp
  • 1 el citroen of limoensap

Bereiding

Snijd de meloen in parten en verwijder de schil. Leg de parten in een grote, vriesbestendige doos in de vriezer tot de meloen bevoren is.

Doe de bevroren meloenparten in de keukenmachine samen met het citroen- of limoensap en maal fijn.

Doe het mengsel terug in een vriesbestendige doos en laat nog even opstijven in de vriezer.

Schraap er een bolletje af als snack tussendoor of als dessert.

Tip! Deze leuke variant op ijs kun je met meerdere fruitsoorten maken zoals aardbeien of ananas. Het fruit moet wel goed rijp en zoet zijn.

Heeft u de smaak te pakken?

Alle recepten die te zien zijn in het televisieprogramma Hoe word ik 100? staan ook in het Hoe word je 100 kookboek.