Wandelen is veel makkelijker als je 50 kilo minder mee hoeft mee te slepen!” .

Maak kennis met Lesley, één van de deelnemers van het programma Hoe word ik 100.

Muziek

Het ging eigenlijk al op vrij jeugdige leeftijd de verkeerde kant op met mijn gewicht. Na de scheiding van mijn ouders stopte ik met voetballen en trok ik me terug. Ik vond mijn rust in het eten van patat, snacks, veel frisdranken en wat later mijn passie zou worden: muziek.

Van een sportieve jongen groeide ik op tot een man die alsmaar dikker werd, ondanks diverse verwijzingen naar een diëtiste. Ik woog al meer dan 100 kilo toen uiteindelijk diabetes bij me werd geconstateerd. De situatie werd eigenlijk alleen nog maar erger toen ik van muziek mijn beroep kon maken en het land doortrok met het vertolken van vooral de bekende nummers van André Hazes.

Onregelmatig leven

Dit veroorzaakte een onregelmatig leven met alleen nog maar meer ongezonde voeding en frisdranken en droeg bij aan een scheiding met de nodige stress. Gelukkig ontmoette ik een lieve vrouw met wie ik hertrouwde. Met mijn gezondheid ging het echter niet beter. Mijn gewicht was inmiddels toegenomen tot maar liefst 143 kilo en ik was altijd zo moe dat ik niet eens meer fatsoenlijk kon spelen met mijn kinderen.

In korte tijd kreeg ik een zware hartaanval gevolgd door twee hartstilstanden waarbij ik in beide gevallen gelukkig gereanimeerd kon worden. Ik besefte dat ik op deze manier niet lang meer te leven zou hebben en stopte met het ongezonde eten.

hoewordje100_lesley_williams

Lesley ervoor en erna

Eigen verantwoordelijkheid

Ook heb ik me om die reden aangemeld om door William Cortvriendt en zijn medische team behandeld te kunnen worden. Ze maakten me daarbij al snel duidelijk dat ze me zouden begeleiden, maar dat het mijn eigen verantwoordelijkheid was om de adviezen en instructies op te volgen.
Door de uitleg en de adviezen leef ik nu veel gezonder. Ik ben bijvoorbeeld anders gaan eten. Ik heb in een half jaar tijd dat we met de opnames bezig waren meer groente gegeten dan in mijn hele leven! Vroeger maakte je een blik wortelen open en nu alles vers van het land. Dus niks meer uit pot en blikken.

Ook ben ik meer gaan wandelen en daarnaast ook weer aan sport gaan doen. Ik had een hekel aan wandelen en zei altijd tegen vrouw en kids: “Lopen jullie maar, ik neem wel een kop koffie hier, haha.” Wat voelt het heerlijk dat ik met mijn vrouw en kinderen door het bos kan lopen zonder dat ik af moet haken. Af en toe loop ik ook sneller dan de rest. Scheelt natuurlijk ook als je 50 kilo niet meer hoef mee te slepen 😉

De kilo’s zijn eraf gevlogen, ik zie er sinds lange tijd weer gezond en goed uit, ik voel me ook veel fitter en mijn medicatie is sterk verminderd.

Tja, en mijn gewicht? Van 143 naar 93 kilo!

Mijn recept

hoewordje100-lesleys-ijswater

Het is eigenlijk geen recept, maar een drank. Het is gewoon puur water uit de kraan en een avond van te voren in de koelkast gezet. Dat gaat al jaren terug in de familie: vroeger dronken wij bij het avondeten gewoon een glas lekker ijskoud water. Lekker fris en af en toe met ijsblokjes (als we het recept niet kwijt waren, haha).

Het eerste wat mensen die dorst hebben roepen is: Water, water, en niet Bacardi-cola, Bacardi-cola. Nu drink ik weer lekker water bij het eten, net als vroeger, heel gezond!

Nog niet voldaan?

Lees hier het recept Pasta courgetti met bolognesesaus dat Lesley in aflevering 2 met John maakte.

Heeft u de smaak te pakken?

Alle recepten die te zien zijn in het televisieprogramma Hoe word ik 100? staan ook in het Hoe word je 100 kookboek.