Gelein heeft van alle deelneners het snelste profijt gehad van zijn nieuwe levensstijl.

Hij kon al na vier dagen geheel met de insuline stoppen die hij jarenlang in hoge doseringen moest inspuiten tegen zijn diabetes.

Wat was je grootste motivatie om mee te doen aan HWI100?

Mijn grootste motivatie was dat er mij een mogelijkheid werd aangereikt om mijn diabetes terug te dringen. Geen insuline meer te moeten spuiten en gewicht te kunnen verliezen.

Hoe voel je je op dit moment?

Ik zou me nu veel beter moeten voelen, maar door problemen met mijn slaapapneu heb ik nog steeds veel last van vermoeidheid. Ik ben nu 20 kg afgevallen en je zou denken dat de slaapapneu daardoor afgenomen zou zijn. Maar het is, na onderzoek in het ziekenhuis, juist erger geworden. Raar maar waar!

Wat doe je nu dat je vroeger of voor deelname niet kon doen of niet deed?

Ik sport weer. Ik loop bijna dagelijks 5 km bij ons achter in de polder en dat voelt prima.

Waarom heb je dit recept gekozen?

Ik heb dit recept gekozen omdat ik dit zelf bedacht heb als sausje bij een garnalencocktail. Ik heb geen recepten bedacht die bij ons huidige “dieet” hoort, omdat ik nog steeds de recepten volg die ons door jou zijn aangereikt. Het is gewoon een lekker sausje dat ook te gebruiken is bij bijvoorbeeld een varkenshaasje.

Wat heeft jezelf het meest verbaasd dat je nu wel eet en vroeger nooit of niet?

Wat me het meest verbaast is dat ik het idee had dat ik het moeilijk zou vinden om aardappelen en rijst te laten staan. Maar dat valt eigenlijk reuze mee. Zonder gaat eigenlijk prima!

hoewordje100-recept-rodesaus

Bekijk hier de rode saus van Gelein.