Hoe gaat het met de kandidaten van het televisieprogramma Hoe word ik 100? Is hun levensstijl daadwerkelijk veranderd, houden ze het vol, gebruiken ze minder medicijnen? Wij waren hier benieuwd naar en daarom elke maand een Q&A met één van de kandidaten. We trappen af met Lesley!

 

Naam

Lesley John William van Wijk (artiestennaam: Lesley Williams)

Leeftijd

48 jaar

Reden voor deelname aan het programma

Ik wilde wat aan mijn gewicht en aan mijn gezondheid doen. Ik heb me ingeschreven op een app van Publiek Gezocht en nog geen week later kreeg ik een oproep voor mensen die mee wilden doen aan het progamma Hoe Word Ik 100?. Na 1 telefoontje kreeg ik al een bevestiging dat ik mee mocht doen. Dit kwam als geroepen!

Hoeveel kilo’s ben je verloren tijdens het programma?

Tijdens de opnames verloor ik 25 kilo, daarvoor ook al 25 kilo. Dus in totaal ben ik 50 kilo verloren.

Hoe voelde je je na het programma?

Ik voelde me na het progamma een stuk gezonder en beweeglijker. Ik heb er een mooi gewicht aan overgehouden en heb met zowat arm gewinkeld aan kleding, omdat ik een compleet nieuwe garderobe aan moest schaffen.

Wat heb je overgehouden aan het televisieprogramma?

Aan het programma heb ik 3 goede vrienden overgehouden waar ik nog vaak contact mee heb en heb ik een andere kijk op gezond eten en bewegen gekregen. Daarnaast ben ik nog bekender geworden als de Nederlandse Andre Hazes imitator en dat is natuurlijk ook erg fijn. Als Andre Hazes imitator treed ik in het hele land op, of nee, sterker nog, de hele wereld! Ik ben voor mijn werk naar China geweest en Dubai, Curaçao, Bonaire, Bulgarije, Oostenrijk, Spanje, Italië en ga zo maar door.

Hoe gaat het nu met je?

Het gaat nu een stuk beter met mij. Ook met mijn gezondheid gaat het goed. Gelukkig gebruik ik heel veel minder medicijnen dan voor het programma en kan ik me weer beter bewegen. Ik ben niet meer zo snel uitgeteld, wat eerder wel het geval was door het meesjouwen van al die extra kilo’s.

Onderhoud je nog steeds een gezonde levensstijl?

Natuurlijk ben ik ook maar gewoon een mens, dus af en toe gaan we wel eens uit eten of maak ik een Indische rijsttafel. Maar dan sta ik de volgende dag gewoon een half uurtje langer in de sportschool en is het er zo weer vanaf (zo blijf je in beweging, haha).

Is het lastig om een gezonde levensstijl vast te houden?

Ja, soms vind ik het best lastig om een gezonde levensstijl vast te houden. Kijk, ik ben half Indisch en wij hebben erg lekker eten en dito snacks. Ik vind het af en toe best wel moeilijk om daar vanaf te blijven. Maar om de balans te houden heb ik met mezelf afgesproken dat ik eens per maand wat lekkers mag eten. En op deze manier gaat het eigenlijk prima.

Heb je nog contact met de andere kandidaten?

Ik heb nog steeds goed contact met Marianne, Ria en Gelein. We spreken elkaar regelmatig op de app en blijven elkaar steunen door dik en dun. Echt goede vrienden dus!

Heb je nog contact met de begeleiders?

Ik heb alleen nog contact met William Cortvriendt. Ik ben van de zomer zelfs bij hem en zijn vrouw Stacy langs geweest in Spanje, daar was ik te gast in haar radiouitzending. Deze show werd uitgezonden van Barcelona tot aan Gibraltar. We hebben een uur lang gepraat over het Hoe Word Ik 100? televisieprogramma en over mijn werk als zanger. Ik mocht er ook live zingen, dat was te gek! Ik kreeg zelfs berichten van mensen uit Amerika die het gehoord hebben.

Heb je een boodschap voor andere mensen die kampen met welvaartsziekten?

Jazeker. Koop het boek van William Cortvriendt: Hoe Word Je 100? en ga in overleg met je eigen huisarts, bespreek met hem/haar wat het beste voor jou is. Ga het dus niet allemaal zelf uitvinden, maar vraag professionele hulp. Ik kan je vertellen dat je je 100 keer beter gaat voelen. Ik heb het zelf meegemaakt en ben heel tevreden met het resultaat, mijn leven is er echt beter op geworden!

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Lesley voordat hij aan het televisieprogramma Hoe word ik 100? meedeed.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////