Boeken

over gezonde leefstijl

De zes belangrijkste boeken van William Cortvriendt

Handboek kankervrij

In Het handboek bij kanker geeft William Cortvriendt praktische handvatten en begeleiding voor het gericht aanpassen van onze leefstijl.

Kankervrij van auteur William Cortvriendt boekomslag

in Kankervrij legt Cortvriendt uit wat kanker is en gaat hij op zoek naar de onderliggende oorzaken ervan. Welke maatregelen kunnen we zelf nemen tegen kanker?

Lichter William Cortvriendt

Lichter is een aanrader voor mensen met overgewicht of diabetes type II die daar graag zelf mee aan de slag gaan.

Hoe word je 100 kookboek William Cortvriendt

In het Hoe word je 100 kookboek dat William Cortvriendt schreef samen met Prins van den Berg, vind je heerlijke gezonde gerechten.

Hoe word je 100 William Cortvriendt

Hoe word je 100  is het eerste boek van Cortvriendt en ontrafelt de geheimen van gezond oud worden.

Verbeter je weerstand tegen corona
Verbeter je weerstand tegen corona is een toegankelijk boekje – gratis ter beschikking gesteld- over leefstijl en de corona pandemie.

Andere ‘Hoe word je 100’ boeken

William Cortvriendt (1956) is arts en auteur van diverse boeken: Living a Century or more, Hoe word je 100? en Maak je niet dik .

Later verschenen de boeken Hoe word ik 100? Het kookboek en Hoe word je 100? Het actieboek. Deze boeken stonden aan de basis van de televisieserie en bevatten onder meer alle gebruikte adviezen en recepten.

Lichter gaat over gezond eten en afvallen.

In zijn laastste boek Kankervrij legt hij uit wat kanker is en onderzoekt hij wat mensen zelf kunnen doen tegen deze ziekte.

Eind december 2020 schreef Wiliam Verbeter je weerstand tegen corona, een actieboek tegen corona en stelde dit gratis ter beschikking. 

William is daarnaast actief als columnist voor onder meer HP/de Tijd en hij is een veelgevraagd spreker die regelmatig te gast is bij diverse talkshows op radio en tv.

Zijn wetenschappelijke analyses vormen de basis voor zijn behandeling van welvaartsziektes als diabetes en overgewicht.