William Cortvriendt

Wie is William Cortvriendt?

William Cortvriendt is arts met een uitgebreide ervaring in onderzoek. Hij heeft onder meer functies vervuld als medisch directeur bij verschillende medische bedrijven. In Nederland is hij bekend geworden met zijn bestseller Hoe word je 100, waar ook een televisieprogramma van is verschenen. Later verscheen zijn boek Lichter over afvallen.

William Cortvriendt

Van hypes en zelfbenoemde gezondheidsgoeroes gaan zijn nekharen rechtovereind staan. Liever beroept hij zich op wetenschappelijk onderzoek. Cortvriendt las dan ook duizenden onderzoeken en in zijn boeken legt hij uit hoe je gezond oud kunt worden. 

Wat is zijn drijfveer?

Zijn liefste wens is een kentering in de gezondheidszorg.

De arts zegt daarover:

‘Het inrichten van onze zorg als daadwerkelijk instituut om onze gezondheid te verbeteren en te bewaren, is in alle opzichten superieur aan het concentreren op repareren van al ontstane schade’

Overgewicht en diabetes type II kunnen de wereld uit. Zolang de gezondheidszorg nog niet mee doet, schrijft Cortvriendt boeken vol met kennis, tips en gerechten waar je zelf mee aan de slag kunt.

Cortvriendt geeft zelf alvast het goede voorbeeld. Hij is goed op gewicht en ziet er (meestal) stralend uit.

Hij is opgegroeid in Nederland en woonde ook in Mexico. Tegenwoordig woont hij een deel van het jaar in Spanje en een deel van het jaar in de Verenigde Staten.

Een selectie van de boeken van William Cortvriendt

 

Hoe word je 100Hoe word je 100 William Cortvriendt

Het eerste boek van Cortvriendt ontrafelt de geheimen van gezond oud worden. Het boek is vooral geschikt voor nieuwsgierige coaches, trainers en behandelaars die gewend zijn om medisch-wetenschappelijke literatuur te lezen.

Meer over dit boek

 

 

Hoe word je 100 Kookboek-William Cortvriendt

Hoe word je 100: kookboek

In dit kookboek dat William Cortvriendt schreef samen met Prins van den Berg, vind je heerlijke gerechten waarvan je zeker weet dat ze gezond (en lekker) zijn. Een ideaal boek om écht af te vallen (en nog lekker te eten ook).

Meer over dit boek

 

Lichter William CortvriendtLichter

Het boek Lichter is een aanrader voor mensen met overgewicht of diabetes type II die daar graag zelf mee aan de slag gaan. Met de tips en gerechten van Cortvriendt is succes verzekerd.

Meer over dit boek

Korte cv Cortvriendt

William Cortvriendt (1956) heeft na het afronden van zijn artsenstudie bij verschillende medische organisaties directiefuncties vervuld. Ook werkte hij als consultant bij McKinsey & Company en werd een veelgevraagd adviseur.

Hij is auteur van diverse bestsellers over de relatie tussen leefstijl, gezondheid en ziekte. In 2016 schokte hij de medische wereld door in de zes miljoen keer bekeken televisieserie Hoe word ik 100 aan te tonen dat de voordelen van de door hem geadviseerde gezonde leefstijl niet alleen theoretisch zijn.

De deelnemers van de televisieserie – die allen leden aan ernstige gevolgen en complicaties van diverse chronische welvaartsziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten – herstelden binnen vijf maanden en voelden zich weer gezond. De veranderingen in leefstijl zorgden er bovendien voor dat de participanten in hoog tempo overgewicht verloren.

William is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen. Hij woont en werkt in de Verenigde Staten, Spanje en Malta.

Selectie video’s