Het handboek bij kanker

23,99

Bij kanker wordt vaak een belangrijk onderdeel van de behandeling gemist: leefstijl. In Het handboek bij kanker geeft William Cortvriendt praktische handvatten en begeleiding voor het gericht aanpassen van onze leefstijl.

Categorie:
Het handboek bij kanker onder redactie van William Cortvriendt

Kanker is over het algemeen een van de meest angstaanjagende diagnosen die een mens kan krijgen. Maar ondanks dat onze medische wetenschap tot de beste ter wereld behoort en behandelingen als bestraling en chemotherapie in Nederland en België goed geregeld zijn, wordt vaak een zeer belangrijk onderdeel van de behandeling gemist: de aanpassing van bepaalde onderdelen van je leefstijl. In Het handboek bij kanker geeft William Cortvriendt praktische handvatten en begeleiding voor het gericht aanpassen van onze leefstijl.

In toenemende mate zijn kankerspecialisten het erover eens dat een optimale behandeling van kanker slechts compleet en optimaal is met een gerichte aanpak van je leefstijl. Steeds meer onderzoeken laten zien dat maatregelen zoals beïnvloeding van je stressniveau, de mate waarin we bewegen, de hoeveelheid en kwaliteit van je slaap en het gericht aanpakken van onderdelen van je voeding niet alleen de kwaliteit van leven bij kanker sterk kunnen verbeteren, maar ook je kans op overleving. En in sommige gevallen zelfs genezing.

Met bijdragen van Fabio D’Agata, Carolien Hovenier, Koen de Jong, Aline Kruit, Bjarne Timonen en Ines Von Rosenstiel.

het handboek bij Kanker William Cortvriendt

Meer over de auteur William Cortvriendt

William Cortvriendt (1956) heeft na het afronden van zijn artsenstudie bij verschillende medische organisaties directiefuncties vervuld. Ook werkte hij als consultant bij McKinsey & Company en werd een veelgevraagd adviseur. Hij is tevens auteur van diverse bestsellers over de relatie tussen leefstijl, gezondheid en ziekte.

In 2016 schokte hij de medische wereld door in de zes miljoen keer bekeken televisieserie Hoe word ik 100 aan te tonen dat de voordelen van de door hem geadviseerde gezonde leefstijl niet alleen theoretisch zijn. De deelnemers van de televisieserie – die allen leden aan ernstige gevolgen en complicaties van diverse chronische welvaartsziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten – herstelden binnen vijf maanden en voelden zich weer gezond. De veranderingen in leefstijl zorgden er bovendien voor dat de participanten in hoog tempo overgewicht verloren.

In het nieuwe boek Kankervrij van William Cortvriendt wordt duidelijk uitgelegd wat kanker is, hoe het ontstaat, hoe we het in de meeste gevallen kunnen voorkomen, en wat we zelf kunnen bijdragen aan onze eigen strijd om kanker te overleven. 

William is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen. Hij woont en werkt in de Verenigde Staten, Spanje en Malta.