Babi pangang van John

door | 6 december 2016 | Recepten | 13 reacties

Het nieuwe eten is erg lekker en ik heb helemaal geen behoefte meer aan mijn oude voeding. Ik heb de babi pangang gekozen omdat ik Chinees eten heerlijk vind.

En ik ben niet de enige: als we eters hebben maak ik het klaar en ik krijg er altijd complimenten voor. Dus een echte aanrader!

– John

Ingrediënten 2 personen

  • 1 stuk gember van 2 cm
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el ketjap
  • 2 el olijfolie
  • 200 g varkenshaas
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 50 g kastanjechampignons
  • ½ blikje bamboescheuten (± 227 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl sambal (zonder suiker)
  • 1 el wittewijnazijn
  • 100 ml kippenbouillon
  • kokosolie of olijfolie, om in te bakken
  • peper en zout

Bereiding

Schil en rasp de gember. Doe de rasp in een grote kom. Pel de knoflook, rasp fijn en voeg toe aan de kom. Voeg ook 1 eetlepel ketjap en de 2 eetlepels olijfolie toe. Meng dit goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de varkenshaas in plakken van circa 0,5 centimeter dik en doe in de kom met marinade. Roer goed door elkaar zodat de marinade overal in het vlees kan trekken. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.

Verhit een grillpan. Wanneer deze goed heet is, leg je de varkenshaasplakjes in de grillpan. Grill beide kanten circa 2 minuten tot er grillstrepen op het vlees verschijnen en het net gaar is. Haal het vlees eruit en bewaar apart.

Pel de ui, snijd doormidden en daarna in verticale plakken. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Snijd de champignons in plakken. Laat de bamboescheuten uitlekken.

Verhit 1 eetlepel kokosolie (of een scheutje milde olijfolie) en bak hierin de ui op middelhoog vuur tot glazig. Doe de paprika in de pan en bak even mee met de uien. Voeg ook de champignons toe aan de pan en roer goed door. Voeg de uitgelekte bamboescheuten toe aan de pan. Blijf goed roeren zodat het niet aanbakt.

Wanneer de groente beetgaar is, voeg je de tomatenpuree toe. Bak circa 1 minuut mee.

Voeg sambal, azijn en de kippenbouillon toe en laat zo nog 5 minuten zachtjes koken.

Doe het vlees in de pan erbij en serveer.

Tip! Het is extra lekker als je het vlees een dag van tevoren marineert en in de koelkast bewaart.

 

13 Reacties

  1. Rudy Leer

    Geweldige recepten. Leuk programma. En erg leerzaam.
    Ik wil ook wel meedoen.

    Antwoord
  2. monique

    Welk recept is dit dan in het kookboek want ik heb het boek maar vind deze niet zo snel terug.

    Antwoord
    • Karen

      Dit recept staat niet in het boek, alleen hier op de website.

      Antwoord
  3. Jopie Schmidt

    Vraag: Moet je om af te vallen van dit dieet ook echt intensief bewegen? Ik zit bijna 2 jaar met knieoperatiesdus beweeg weinig. Nu ben ik sinds 2 weken heel trouw met de recepten bezig, maar er is nog niets van mijn gewicht af.

    Antwoord
    • Christina

      Ik heb deElfde wrvaring, maar het gewicht is hetzelfde, maar raar maar waar, ik kon wel een bepaalde browk weer aan. Dus er gebeurt wel iets in je lichaam.
      Het kookboek vind ik geweldig. Plotseling vind ik koken leuk.

      Antwoord
  4. Karen

    Oh dit is zo lekker! Staat voor volgende week weer op het menu.

    Antwoord
  5. Mies

    echt helemaal heel erg lekker

    Antwoord
  6. Bertje

    Hoeveel koolhydraten bevat een eenpersoonsportie? Ik dacht dat er in bijv.ketjap en tomatenpuree veel koolhydraten zitten?

    Antwoord
  7. Margarita

    Vraag: ik heb begrepen dat je olijfolie niet moet verhitten; voor kokoksolie vormt dat geen bezwaar.
    Hoe kijken jullie daartegenaan?
    Verder: gebruiken jullie biologische producten, dus gifvrij?
    Tot slot: is er een alternatief beschikbaar voor het lijnzaad in de crackers: soms worden mensen er duizelig van (onder wie ik)

    Margarita (eet geen vlees, geen blikvoeding)

    Antwoord
    • M. Merks

      Beste Margarita,
      Je kunt lijnzaad vervangen voor chiazaad,
      groet,
      Marjolein

      Antwoord
  8. Marjoca

    Mijn complimenten John met dit recept . Ik heb het vanavond klaargemaakt….zalig!!!!!! Veel groenten, lekker gemarineerd vlees. Dit gaat hier zeker regelmatig op tafel komen.!!!!

    Antwoord
  9. Ed

    Lekker! En ik miste de rijst niet.

    Antwoord
    • Theo

      Op het plaatje zie ik sperzieboontjes.
      Die worden in het recept nergens genoemd.
      Handje bij doen maar?
      Kort gekookt?

      Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Koolhydraten: Niet sporten? Niet eten! (?) - Sportrusten - […] Bijvoorbeeld Babi Pangang. […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Prins van den Bergh

Prins van den Bergh

kok

Prins Marcia van den Bergh is bekend van 24Kitchen, is mede-auteur van de bestseller Hoe word je 100? Het Kookboek en en was adviseur en kok voor de leefstijlprogramma’s van voedingleeft.nl.

Heb je de smaak te pakken?

 

Lees dan het kookboek van Hoe word je 100?

Hoe word je 100 kookboek William CortvriendtLanger en gezonder leven en ook nog lekker eten? Het kan!

Prins van den Bergh en William Cortvriendt zorgen met Hoe word je 100? Het kookboek voor een doorbraak.

Het kookboek bevat gemakkelijke recepten met natuurlijke ingrediënten en dat levert heerlijke gerechten op. 

Dr. Maaike de Vries vertelt in Burn Baby Burn hoe jij je lichaamseigen vetten verbrandt, op die manier kilo’s verliest en volop energie wint. Met een paar simpele trucks laat zij zien hoe je ervoor zorgt dat je biologie zich niet tegen je keert, maar juist vóór je werkt.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt