En ik ben niet de enige: als we eters hebben maak ik het klaar en ik krijg er altijd complimenten voor. Dus een echte aanrader!
– John
Ingrediënten 2 personen
- 1 stuk gember van 2 cm
- 2 tenen knoflook
- 2 el ketjap
- 2 el olijfolie
- 200 g varkenshaas
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 50 g kastanjechampignons
- ½ blikje bamboescheuten (± 227 gram)
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 tl sambal (zonder suiker)
- 1 el wittewijnazijn
- 100 ml kippenbouillon
- kokosolie of olijfolie, om in te bakken
- peper en zout
Bereiding
Schil en rasp de gember. Doe de rasp in een grote kom. Pel de knoflook, rasp fijn en voeg toe aan de kom. Voeg ook 1 eetlepel ketjap en de 2 eetlepels olijfolie toe. Meng dit goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de varkenshaas in plakken van circa 0,5 centimeter dik en doe in de kom met marinade. Roer goed door elkaar zodat de marinade overal in het vlees kan trekken. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Verhit een grillpan. Wanneer deze goed heet is, leg je de varkenshaasplakjes in de grillpan. Grill beide kanten circa 2 minuten tot er grillstrepen op het vlees verschijnen en het net gaar is. Haal het vlees eruit en bewaar apart.
Pel de ui, snijd doormidden en daarna in verticale plakken. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Snijd de champignons in plakken. Laat de bamboescheuten uitlekken.
Verhit 1 eetlepel kokosolie (of een scheutje milde olijfolie) en bak hierin de ui op middelhoog vuur tot glazig. Doe de paprika in de pan en bak even mee met de uien. Voeg ook de champignons toe aan de pan en roer goed door. Voeg de uitgelekte bamboescheuten toe aan de pan. Blijf goed roeren zodat het niet aanbakt.
Wanneer de groente beetgaar is, voeg je de tomatenpuree toe. Bak circa 1 minuut mee.
Voeg sambal, azijn en de kippenbouillon toe en laat zo nog 5 minuten zachtjes koken.
Doe het vlees in de pan erbij en serveer.
Tip! Het is extra lekker als je het vlees een dag van tevoren marineert en in de koelkast bewaart.
Geweldige recepten. Leuk programma. En erg leerzaam.
Ik wil ook wel meedoen.
Welk recept is dit dan in het kookboek want ik heb het boek maar vind deze niet zo snel terug.
Dit recept staat niet in het boek, alleen hier op de website.
Vraag: Moet je om af te vallen van dit dieet ook echt intensief bewegen? Ik zit bijna 2 jaar met knieoperatiesdus beweeg weinig. Nu ben ik sinds 2 weken heel trouw met de recepten bezig, maar er is nog niets van mijn gewicht af.
Ik heb deElfde wrvaring, maar het gewicht is hetzelfde, maar raar maar waar, ik kon wel een bepaalde browk weer aan. Dus er gebeurt wel iets in je lichaam.
Het kookboek vind ik geweldig. Plotseling vind ik koken leuk.
Oh dit is zo lekker! Staat voor volgende week weer op het menu.
echt helemaal heel erg lekker
Hoeveel koolhydraten bevat een eenpersoonsportie? Ik dacht dat er in bijv.ketjap en tomatenpuree veel koolhydraten zitten?
Vraag: ik heb begrepen dat je olijfolie niet moet verhitten; voor kokoksolie vormt dat geen bezwaar.
Hoe kijken jullie daartegenaan?
Verder: gebruiken jullie biologische producten, dus gifvrij?
Tot slot: is er een alternatief beschikbaar voor het lijnzaad in de crackers: soms worden mensen er duizelig van (onder wie ik)
Margarita (eet geen vlees, geen blikvoeding)
Beste Margarita,
Je kunt lijnzaad vervangen voor chiazaad,
groet,
Marjolein
Mijn complimenten John met dit recept . Ik heb het vanavond klaargemaakt….zalig!!!!!! Veel groenten, lekker gemarineerd vlees. Dit gaat hier zeker regelmatig op tafel komen.!!!!
Lekker! En ik miste de rijst niet.
Op het plaatje zie ik sperzieboontjes.
Die worden in het recept nergens genoemd.
Handje bij doen maar?
Kort gekookt?
…