Ontbijtcake

door | 29 augustus 2020 | Recepten | 6 reacties

Alsof je een hap van warme bitterkoekjespudding neemt ... mmm alleen al de geur als dit in de oven staat.

Ingrediënten 8 plakken cake

  • 200 g amandelmeel
  • 1 tl afgestreken wijnsteenzuurbakpoeder
  • 4 eieren
  • 2 el honing of maple syrup
  • 1/2 tl vanille-extract of merg uit 1 vanillestokje
  • 60 g kokosolie
  • 75 g blauwe bessen

Benodigdheden

cakeblik
bakpapier
sat.prikker

Bereidingstijd

15 minuten +
50 minuten wachttijd

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden celsius. Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Doe het amandelmeel in een kom. Voeg het wijnsteenzuurbakpoeder toe en meng goed door elkaar.

Breek de eieren boven de kom en kluts met een garde erdoorheen. Voeg de honing en het vanille-extract toe of schraap met een mesje het merg uit 1 vanillestokje.

Verwarm de kokosolie tot vloeibaar in een steelpannetje. Let op: het mag niet koken. Giet de kokosolie bij het beslag en blijf 2 minuten klutsen tot alles goed gemengd is.

Roer tot slot met een lepel de blauwe bessen door het beslag heen.

Schep het beslag in het cakeblik. Zet het cakeblik in het midden van de oven en bak in circa 50 minuten goudbruin en gaar.

Controleer of de cake goed is door met een sat.prikker in het midden te prikken. Als deze er droog uitkomt, is de cake klaar.

Tip

Je kunt de cake in plakken snijden en in de koelkast of vriezer bewaren. Zo heb je altijd een ontbijtje bij de hand. In plaats van blauwe bessen kun je ook frambozen, aalbessen of aardbeien door de cake doen of een mix van rood fruit. Wijnsteenzuurbakpoeder is verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel. Het kan eventueel vervangen worden door bakpoeder.

 

Dit recept is afkomstig uit het Hoe word je 100 kookboek van Prins van den Bergh en William Cortvriendt.

 

 

6 Reacties

  1. Ineke

    Ziet er heerlijk uit maar is er een vervanger voor amandelen i.v.m.een notenallergie

    Antwoord
  2. Joanne Koenderink

    Honing niet verhitten, dan verliest die alle goede eigenschappen!

    Antwoord
  3. Mara Caka

    Ik heb een plantage van hazelaars, maar zie nooit recepten met hazelnoten. Is het niet mogelijk die als meelvervanger te gebruiken of iets dergelijks?

    Antwoord
  4. Elly

    Dank je wel voor dit makkelijk te bereiden en ook nog lekkere recept.

    Antwoord
  5. Wilna

    Ik kan niet tegen kokos en boter reageer ik ook op ivm mijn huid, ik heb nl een immuunziekte wat op mijn huid slaat met veel voedingsmiddelen , ik wil graag zo puur mogelijk eten zou u dat boek mij ook adviseren, wil ook graag deze kopen .

    Antwoord
  6. Marja

    Wat mij opvalt is dat je nooit reageert op berichten.
    Waarom geef je dan de mogelijkheid om een reactie te versturen?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Prins van den Bergh

Prins van den Bergh

kok

Prins Marcia van den Bergh is bekend van 24Kitchen, is mede-auteur van de bestseller Hoe word je 100? Het Kookboek en en was adviseur en kok voor de leefstijlprogramma’s van voedingleeft.nl.

Heb je de smaak te pakken?

 

Lees dan het kookboek van Hoe word je 100?

Hoe word je 100 kookboek William CortvriendtLanger en gezonder leven en ook nog lekker eten? Het kan!

Prins van den Bergh en William Cortvriendt zorgen met Hoe word je 100? Het kookboek voor een doorbraak.

Het kookboek bevat gemakkelijke recepten met natuurlijke ingrediënten en dat levert heerlijke gerechten op. 

Dr. Maaike de Vries vertelt in Burn Baby Burn hoe jij je lichaamseigen vetten verbrandt, op die manier kilo’s verliest en volop energie wint. Met een paar simpele trucks laat zij zien hoe je ervoor zorgt dat je biologie zich niet tegen je keert, maar juist vóór je werkt.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt