Een fijn ontbijtje voor elke dag, snel en voedzaam.
INGREDIËNTEN | 1 PERSOON
- 1 hand verschillende soorten zaden en pitten
- 1 kom volle kwark (Ã…} 200 ml)
- 150 g blauwe bessen
BEREIDINGSTIJD
5 minuten
BEREIDING
Verhit een koekenpan zonder olie. Doe de zaden en pitten in de pan en rooster ze op middelhoog vuur lichtbruin.
Schep de kwark in een kom en voeg de geroosterde zaden en pitten en de blauwe bessen toe.
Tip!
Gebruik verschillende soorten zaden en pitten zoals pompoenpitten, zonnebloempitten, pijnboompitten en sesamzaadjes. Rooster de avond ervoor een grote hoeveelheid noten en zaden, meng deze en bewaar in een luchtdichte pot voor circa 1 week. Zo heb je het altijd snel bij de hand!
Als je echt haast hebt, sla je het roosteren van de noten en zaden over
Ik dacht dat het gezonder is, zaden en pitten zonder roosteren te eten, voor vitamijntjes en zo… Kloppt dat? Als dat waar is, waroom dan roosteren? Dankuwel voor jullie lekere recepten.