Tomaten-crèmesoep

door | 17 november 2020 | Recepten | 5 reacties

Soep is de ideale manier om veel groente binnen te krijgen en je warm en verzadigd te voelen. Dit is een klassieke soep en van veel mensen de favoriet.

INGREDIËNTEN | 3 PERSONEN

  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 900 g tomaten (liefst vleestomaten)
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 hand verse blad- of krulpeterselie
  • 450 ml kippenbouillon (zie recept op blz. 170)
  • 75 ml slagroom, ongezoet en ongeklopt
  • roomboter, om in te bakken
  • peper

BEREIDINGSTIJD

30 minuten.

BEREIDING

Pel en snipper de ui. Verwijder de uiteinden van de wortels, schil ze en hak ze in grove stukken. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het kroontje. Haal de blaadjes van de tijm en snijd de peterselie grof.

Verhit een flinke klont roomboter in een soeppan. Bak hierin de ui op middelmatig vuur in circa 3 minuten zacht en glazig. Voeg dan de wortelen, tomaten, tijmblaadjes en peterselie toe en bak nog circa 5 minuten mee.

Voeg de kippenbouillon toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag als de soep kookt, doe het deksel op de pan en laat 15 minuten pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer als de groente zacht en gaar is.

Roer daarna de slagroom erdoorheen en voeg eventueel nog wat peper toe.

Tip!

Als de tomaten niet heel vol van smaak zijn of als je de soep intenser rood wilt maken, voeg dan bij het bakken van het uitje 1 blikje tomatenpuree toe. Neem je soep mee als lunch? Schenk het dan in een thermosfles. Zo blijft de soep lekker warm als je het niet op locatie op kunt warmen.

 

5 Reacties

  1. Mlh

    Hebben jullie ook een veganistische variant?

    Antwoord
    • Marijke Groot

      Ik gebruik altijd kokosroom, i.p.v. slagroom

      Antwoord
    • Renske

      Domme vragen bestaan niet 😉 tip voor een vega variatie: je hebt tegenwoordig van Alpro een kook room variant. En ipv roomboter gebruik je kokos olie. Je kan de soep ook met groente bouillon maken ipv kippenbouillon!

      Antwoord
  2. Claudia Kok

    Het lijkt mij erg lekker, maar helaas teveel koolhydraten. Zou u ook een recept willen delen met weinig koolhydraten?

    Antwoord
    • P

      I.p.v. tomaat kun je ook soep koken van broccoli, teentje knoflook , kurkuma, room. Heerlijk en minder koolhydraten

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Prins van den Bergh

Prins van den Bergh

kok

Prins Marcia van den Bergh is bekend van 24Kitchen, is mede-auteur van de bestseller Hoe word je 100? Het Kookboek en en was adviseur en kok voor de leefstijlprogramma’s van voedingleeft.nl.

Heb je de smaak te pakken?

 

Lees dan het kookboek van Hoe word je 100?

Hoe word je 100 kookboek William CortvriendtLanger en gezonder leven en ook nog lekker eten? Het kan!

Prins van den Bergh en William Cortvriendt zorgen met Hoe word je 100? Het kookboek voor een doorbraak.

Het kookboek bevat gemakkelijke recepten met natuurlijke ingrediënten en dat levert heerlijke gerechten op. 

Dr. Maaike de Vries vertelt in Burn Baby Burn hoe jij je lichaamseigen vetten verbrandt, op die manier kilo’s verliest en volop energie wint. Met een paar simpele trucks laat zij zien hoe je ervoor zorgt dat je biologie zich niet tegen je keert, maar juist vóór je werkt.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt