INGREDIËNTEN | 3 PERSONEN
- 1 ui
- 2 wortels
- 900 g tomaten (liefst vleestomaten)
- 4 takjes verse tijm
- 1 hand verse blad- of krulpeterselie
- 450 ml kippenbouillon (zie recept op blz. 170)
- 75 ml slagroom, ongezoet en ongeklopt
- roomboter, om in te bakken
- peper
BEREIDINGSTIJD
30 minuten.
BEREIDING
Pel en snipper de ui. Verwijder de uiteinden van de wortels, schil ze en hak ze in grove stukken. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het kroontje. Haal de blaadjes van de tijm en snijd de peterselie grof.
Verhit een flinke klont roomboter in een soeppan. Bak hierin de ui op middelmatig vuur in circa 3 minuten zacht en glazig. Voeg dan de wortelen, tomaten, tijmblaadjes en peterselie toe en bak nog circa 5 minuten mee.
Voeg de kippenbouillon toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag als de soep kookt, doe het deksel op de pan en laat 15 minuten pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer als de groente zacht en gaar is.
Roer daarna de slagroom erdoorheen en voeg eventueel nog wat peper toe.
Tip!
Als de tomaten niet heel vol van smaak zijn of als je de soep intenser rood wilt maken, voeg dan bij het bakken van het uitje 1 blikje tomatenpuree toe. Neem je soep mee als lunch? Schenk het dan in een thermosfles. Zo blijft de soep lekker warm als je het niet op locatie op kunt warmen.
Hebben jullie ook een veganistische variant?
Ik gebruik altijd kokosroom, i.p.v. slagroom
Domme vragen bestaan niet 😉 tip voor een vega variatie: je hebt tegenwoordig van Alpro een kook room variant. En ipv roomboter gebruik je kokos olie. Je kan de soep ook met groente bouillon maken ipv kippenbouillon!
Het lijkt mij erg lekker, maar helaas teveel koolhydraten. Zou u ook een recept willen delen met weinig koolhydraten?
I.p.v. tomaat kun je ook soep koken van broccoli, teentje knoflook , kurkuma, room. Heerlijk en minder koolhydraten