INGREDIËNTEN | 2 PERSONEN
- 2 tenen knoflook
- 2 el extra vergine olijfolie
- 350 g groene asperges
- 2 zalmfilets
- 1 biologische citroen
- bosje verse dille
- peper en zout
BENODIGDHEDEN
aluminiumfolie
BEREIDINGSTIJD
10 minuten + 25 minuten wachttijd.
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de bakplaat uit de oven.
Pel de knoflook en hak fijn. Doe de knoflook in een bakje en meng met de olijfolie en wat peper en zout.
Verwijder de harde groene onderkant van de asperges en verwijder eventueel de buitenste schil.
Leg 2 stukken aluminiumfolie op de bakplaat. Snijd de asperges doormidden en leg ze op het folie. Sprenkel er wat van de knoflookolie overheen. Leg de stukken zalm dwars op de asperges en besprenkel ook de zalm met de knoflookolie.
Snijd de citroen in dunne plakken. Leg de citroen op de zalm en daarbovenop de takjes dille. Bewaar een paar takjes dille voor de garnering.
Vouw eerst de zijkanten van het folie naar binnen en daarna de grote vlakken. Zorg dat het pakketje goed dicht zit en schuif de bakplaat met de pakketjes de oven in. Bak de zalm en de asperges in circa 25 minuten gaar.
Leg elk pakketje op een bord, vouw het aluminium open en leg nog wat verse dilletakjes op de zalm.
Tip!
Koop biologische citroenen, want de schil van reguliere citroenen is bespoten.
0 reacties