Interview met John

door | 8 december 2016 | Televisieprogramma | 0 Reacties

Maak kennis met John van der Heiden. John is een van de patiënten die onder begeleiding stond van het medische team van William Cortvriendt. Hij paste zijn levensstijl aan door meer te bewegen en gezonder te eten.

Wat was je grootste motivatie om mee te doen aan het tv-programma Hoe word ik 100?

Ik was wat te zwaar en ik had een zeer hoge bloeddruk. Ik wilde heel graag weer wat gezonder gaan leven en vooral van de insuline afkomen.

Hoe voel je je op dit moment?

Op dit moment voel ik mij geweldig en het is erg fijn dat ik er in zwembroek ook weer toonbaar uitzie. In vier maanden tijd verloor ik 30 kilo overgewicht en mijn voorheen te hoge bloeddruk werd normaal. Daarnaast verbeterde mijn cholesterol en mijn maagklachten en diabetes verdwenen. Ik voel me fantastisch!

Wat doe je nu dat je vroeger of voor deelname niet kon doen of niet deed?

Mijn veters vastmaken lukt nu weer zonder dat mijn buik in de weg zit. Daarom gebruik ik nu weer schoenen met veters in plaats van schoenen met klittenband. Ik voel me veel lekkerder en heb zin om te bewegen. Ik zit veel op de hometrainer en ik ga regelmatig zwemmen.

Waarom heb je dit recept gekozen?

Het nieuwe eten is erg lekker en ik heb helemaal geen behoefte meer aan mijn oude voeding. Ik heb de babi pangang gekozen omdat ik Chinees eten heerlijk vind. En ik ben niet de enige: als we eters hebben maak ik het klaar en ik krijg er altijd complimenten voor. Dus een echte aanrader!

Wat heeft jezelf het meest verbaasd dat je nu wel eet en vroeger nooit of niet?

Vooral het eten van vis heeft mij verbaasd. Nu eet ik het minimaal 2 keer per week terwijl ik dat vroeger nooit at. Vis was voor de poes en niet voor de mens. Nu weet ik wel beter. Vis is heerlijk en gezond.

hoe-word-je-100-recept-babi-pangang

Bekijk hier John’s recept voor babi pangang.

Heeft u de smaak te pakken?

Alle hoe word je 100 recepten die te zien zijn in het televisieprogramma staan ook in het Hoe word je 100 kookboek.

 

Onderwerpen van deze column:

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

team hoe word je 100

team hoe word je 100

 

De webredactie is verantwoordelijk voor het ‘Hoe word je 100’ blog over gezonde voeding en gezonde leefstijl.

Heb je de smaak te pakken?

 

Dr. Maaike de Vries vertelt in Burn Baby Burn hoe jij je lichaamseigen vetten verbrandt, op die manier kilo’s verliest en volop energie wint. Met een paar simpele trucks laat zij zien hoe je ervoor zorgt dat je biologie zich niet tegen je keert, maar juist vóór je werkt.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt