Bij appeltaart denk je aan huiselijkheid en gezelligheid. De geur van appeltaart schijnt zelfs te helpen bij de verkoop van een huis. Deze appel uit de oven is geen taart, maar wel een heerlijk dessert en de geur doet er niet voor onder!
INGREDIËNTEN | 1 PERSOON
- 1 appel (liefst goudreinette)
- 3 walnoten
- ½ tl gemalen kaneel
- 1 el kokosolie
BEREIDINGSTIJD
5 minuten + 20 minuten wachttijd
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boor met een appelboor het klokhuis uit de appel en zet de appel in een ovenschaaltje.
Hak de walnoten grof met een mes en doe ze in het gat van de appel. Strooi ook de kaneel erin en schep de kokosolie erbovenop.
Zet het ovenschaaltje circa 20 minuten in de oven tot de appel zacht en warm is.
Serveer eventueel met een dot opgeklopte (ongezoete) slagroom.
kok
Prins Marcia van den Bergh is bekend van 24Kitchen, is mede-auteur van de bestseller Hoe word je 100? Het Kookboek en en was adviseur en kok voor de leefstijlprogramma’s van voedingleeft.nl.
Lees dan het kookboek van Hoe word je 100?
Langer en gezonder leven en ook nog lekker eten? Het kan!
Prins van den Bergh en William Cortvriendt zorgen met Hoe word je 100? Het kookboek voor een doorbraak.
Het kookboek bevat gemakkelijke recepten met natuurlijke ingrediënten en dat levert heerlijke gerechten op.Â
0 reacties