Ingrediënten 2 personen
- 1 aubergine
- 2 paprika’s
- 1 courgette
- 3 tenen knoflook
- 100 g champignons
- 2 biefstukken (ongeveer 150 g per stuk)
- milde olijfolie, om in te bakken
- roomboter, om in te bakken
- peper en zout
Bereidingstijd
30 minuten.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de groente in lange repen van ongeveer 2 centimeter breed. Leg de groente en de knoflooktenen ongepeld op de bakplaat. Giet er flink olijfolie overheen en strooi er wat peper en zout overheen. Hussel de groente om en zet circa 20 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verwarm een klontje roomboter en een klein scheutje olijfolie op een laag vuurtje in de pan tot lichtbruin. Zet het vuur hoog. Als de boter bruin wordt, leg je de biefstuk en de champignons in de pan. Laat de biefstukken aan beide kanten lichtbruin worden en draai het vuur dan middelhoog. Bak voor medium rosé de biefstuk nog 5 minuten. Keer regelmatig en breng op smaak met peper en zout.
Haal de biefstuk uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten. Bak de champignons nog paar minuten door.
Serveer de biefstuk met de gegrilde groente en gebakken champignons.
ik heb het kookboek hoe word je 100 en het boek lichter gekocht
Ik ben nog aan het lezen . ik vind het wel zeer leerrijk zeer positief
alvast bedankt