Chocolade-kokosreep

door | 29 november 2016 | Recepten | 0 Reacties

In plaats van af en toe dat stukje pure chocolade kun je ook deze chocolade-kokosreep maken en in blokjes snijden. Bewaar in de koelkast of vries in porties in.

INGREDIËNTEN | 10 BLOKJES

  • 100 g pure chocolade  (minimaal 70% cacao)
  • scheutje ongezoete  slagroom
  • ½ tl zout
  • 50 g kokosrasp
  • 50 g kokosolie  (op kamertemperatuur)

BENODIGDHEDEN

bakpapier

BEREIDINGSTIJD

20 minuten + 1 uur vriezer

BEREIDING

Bekleed een ovenschaaltje of een andere vierkante of rechthoekige bakvorm met bakpapier.

Breng een pannetje met water aan de kook. Breek de chocolade in brokjes. Doe de chocolade met een scheutje slagroom en het zout in een kommetje dat boven het pannetje kan hangen. Het kommetje mag het water niet raken, maar moet er net boven hangen. Verwarm zo au bain-marie de chocolade tot het vloeibaar is. Haal het pannetje van het vuur wanneer de chocolade vloeibaar is.

Doe de kokosrasp met kokosolie bij elkaar in een kom en kneed goed door elkaar. Verdeel het kokosmengsel over de bodem van het ovenschaaltje en druk goed aan. Giet de gesmolten chocolade erbovenop.

Zet het schaaltje circa 1 uur in de vriezer zodat de chocolade-kokosreep hard wordt.

Haal de reep uit de vriezer als hij goed bevroren is en snijd in stukjes.

Tip! Bewaar de stukjes chocolade-kokosreep goed afgesloten in de koelkast, anders worden ze zacht.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prins van den Bergh

Prins van den Bergh

kok

Prins Marcia van den Bergh is bekend van 24Kitchen, is mede-auteur van de bestseller Hoe word je 100? Het Kookboek en en was adviseur en kok voor de leefstijlprogramma’s van voedingleeft.nl.

Heb je de smaak te pakken?

 

Lees dan het kookboek van Hoe word je 100?

Hoe word je 100 kookboek William CortvriendtLanger en gezonder leven en ook nog lekker eten? Het kan!

Prins van den Bergh en William Cortvriendt zorgen met Hoe word je 100? Het kookboek voor een doorbraak.

Het kookboek bevat gemakkelijke recepten met natuurlijke ingrediënten en dat levert heerlijke gerechten op. 

William Cortvriendt legt in Kankervrij uit wat kanker is en gaat op zoek naar de onderliggende oorzaken voor het ontstaan van deze ziekte. Het boek biedt belangrijke handvatten voor wat je zelf kunt doen ter preventie en hoe je zelf je kansen op het overleven van kanker aanmerkelijk kunt verbeteren.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt