Meloenijs van Caroline

door | 30 november 2016 | Recepten | 0 Reacties

Ik ben geen liefhebber van toetjes, maar sorbetijs na een etentje of als snack tussendoor vind ik heerlijk. In het meeste ijs zit heel veel suiker, dus eet ik dat niet meer.

Het is een uitdaging geworden om een dessert te maken waar nauwelijks of geen toegevoegde suiker in zit. Werken met bevroren vers fruit is een heerlijk alternatief. Zo kan ik een menu voor gasten toch lekker met een dessert eindigen of met de kinderen een ijsje eten.

– Caroline

Ingrediënten

  • 1 meloen, goed rijp
  • 1 el citroen of limoensap

Bereiding

Snijd de meloen in parten en verwijder de schil. Leg de parten in een grote, vriesbestendige doos in de vriezer tot de meloen bevoren is.

Doe de bevroren meloenparten in de keukenmachine samen met het citroen- of limoensap en maal fijn.

Doe het mengsel terug in een vriesbestendige doos en laat nog even opstijven in de vriezer.

Schraap er een bolletje af als snack tussendoor of als dessert.

Tip! Deze leuke variant op ijs kun je met meerdere fruitsoorten maken zoals aardbeien of ananas. Het fruit moet wel goed rijp en zoet zijn.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Prins van den Bergh

Prins van den Bergh

kok

Prins Marcia van den Bergh is bekend van 24Kitchen, is mede-auteur van de bestseller Hoe word je 100? Het Kookboek en en was adviseur en kok voor de leefstijlprogramma’s van voedingleeft.nl.

Heb je de smaak te pakken?

 

Lees dan het kookboek van Hoe word je 100?

Hoe word je 100 kookboek William CortvriendtLanger en gezonder leven en ook nog lekker eten? Het kan!

Prins van den Bergh en William Cortvriendt zorgen met Hoe word je 100? Het kookboek voor een doorbraak.

Het kookboek bevat gemakkelijke recepten met natuurlijke ingrediënten en dat levert heerlijke gerechten op. 

Dr. Maaike de Vries vertelt in Burn Baby Burn hoe jij je lichaamseigen vetten verbrandt, op die manier kilo’s verliest en volop energie wint. Met een paar simpele trucks laat zij zien hoe je ervoor zorgt dat je biologie zich niet tegen je keert, maar juist vóór je werkt.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt