Het is een uitdaging geworden om een dessert te maken waar nauwelijks of geen toegevoegde suiker in zit. Werken met bevroren vers fruit is een heerlijk alternatief. Zo kan ik een menu voor gasten toch lekker met een dessert eindigen of met de kinderen een ijsje eten.
– Caroline
Ingrediënten
- 1 meloen, goed rijp
- 1 el citroen of limoensap
Bereiding
Snijd de meloen in parten en verwijder de schil. Leg de parten in een grote, vriesbestendige doos in de vriezer tot de meloen bevoren is.
Doe de bevroren meloenparten in de keukenmachine samen met het citroen- of limoensap en maal fijn.
Doe het mengsel terug in een vriesbestendige doos en laat nog even opstijven in de vriezer.
Schraap er een bolletje af als snack tussendoor of als dessert.
Tip! Deze leuke variant op ijs kun je met meerdere fruitsoorten maken zoals aardbeien of ananas. Het fruit moet wel goed rijp en zoet zijn.
0 reacties