Interview met Caroline

door | 30 november 2016 | Televisieprogramma | 1 reactie

Maak kennis met Caroline, één van de deelnemers van het programma Hoe word ik 100.

Wat was je grootste motivatie om mee te doen aan Hoe word ik 100?

Hartklachten spelen mij al een paar jaar parten. Mijn vader was slechts een paar jaar ouder dan ik nu ben, toen hij aan een vierde en fataal hartinfarct overleed. Dit hangt als een zwaard van Damocles boven mijn hoofd. Ik realiseerde mij dat ik zonder hulp het niet voor elkaar zou krijgen het tij te keren. Met dit programma zag ik een kans op een half jaar dagelijkse begeleiding, iets waar ik anders geen toegang toe had.

Hoe voel je je op dit moment?

Het is een wereld van verschil vergeleken met een half jaar geleden. Door de wijze van aanpak heeft mijn leefstijl een volledige reset gekregen. Het is een opluchting dat acute risico’s zijn teruggedrongen en dat ik weer een soort van vanzelfsprekend vertrouwen in mijn gezondheid heb gekregen.

Wat doe je nu dat je vroeger of voor deelname niet kon doen of niet deed?

Voor mij is een belangrijk resultaat dat ik nu veel beter grenzen stel, waardoor ik beter voor mijzelf zorg. Wanneer ik voel dat iets niet goed voor mij is, probeer ik de situatie zo naar mijn hand te zetten dat ik mij er met een gerust hart in kan vinden. Dat geldt voor alles wat ik doe.

Wat heeft jezelf het meest verbaasd dat je nu wel eet en vroeger nooit of niet?

Twee dingen hebben mij met het eten eigenlijk wel verbaasd. Boodschappen doen is een stuk makkelijker geworden doordat de richtlijnen voor ons nieuwe voedingspatroon veel minder keuzestress oplevert. Daarnaast was ik me niet eerder bewust van het belang van de juiste vetten als volle yoghurt, volle kwark en roomboter; indrukwekkend hoe we in de afgelopen jaren zijn beïnvloed door verkeerde informatie hierover. Ik eet meer dan ooit van deze rijkere producten.

Waarom heb je dit recept gekozen?

Door het gekozen voedingspatroon dat uit alleen maar verse ingrediënten bestaat met een minimum aan snelle koolhydraten is mijn smaak voor kwaliteit en zuivere dingen ook aangescherpt. Ik ben geen liefhebber van toetjes, maar sorbetijs na een etentje of als snack tussendoor vind ik heerlijk. In het meeste ijs zit heel veel suiker, dus eet ik dat niet meer. Het is een uitdaging geworden om een dessert te maken waar nauwelijks of geen toegevoegde suiker in zit. Werken met bevroren vers fruit is een heerlijk alternatief. Zo kan ik een menu voor gasten toch lekker met een dessert eindigen of met de kinderen een ijsje eten.

hoewordje100-meloenijs-van-caroline

Naar het meloenijsrecept van Caroline.

 

Onderwerpen van deze column:

 

1 Reactie

  1. Ellavanelck.

    Goed Caroline, ik ben benieuwd wat je allemaal mag eten. Wellicht ga ik jouw voorbeeld volgen?
    Lfs, Ellavanelck.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

team hoe word je 100

team hoe word je 100

 

De webredactie is verantwoordelijk voor het ‘Hoe word je 100’ blog over gezonde voeding en gezonde leefstijl.

Heb je de smaak te pakken?

 

Dr. Maaike de Vries vertelt in Burn Baby Burn hoe jij je lichaamseigen vetten verbrandt, op die manier kilo’s verliest en volop energie wint. Met een paar simpele trucks laat zij zien hoe je ervoor zorgt dat je biologie zich niet tegen je keert, maar juist vóór je werkt.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt