Tijdens de opnames van het televisieprogramma Hoe word ik 100 heb ik cardioloog Janneke Wittekoek leren kennen. Wat een gedreven en energieke vrouw, ik kreeg er meteen energie van! De zorg en aandacht die zij had en heeft voor de deelnemers vind ik zo mooi om te zien.

Voor Janneke’s HeartLife Kliniek heb ik een driewekenschema met recepten gemaakt dat zij aan haar patiënten meegeeft. Ik heb Janneke gevraagd wat haar favoriete ontbijt- en haar favoriete lunchrecept hieruit is. Hieronder vind je Janneke’s ontbijtrecept!

Prins

hoe word je 100 recept spinaziesmoothie

Ingrediënten

  • 2 handen spinazie
  • ½ banaan
  • 1 citroen
  • 1 avocado
  • 1 kiwi

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een hoge mengkom en mix met de staafmixer door elkaar. Voeg net zoveel water toe tot een smeuïge smoothie ontstaat.

hoe word je 100 recept spinaziesmoothie

Bekijk hier het andere (lunch)recept van Janneke.

Heeft u de smaak te pakken?

Alle recepten die te zien zijn in het televisieprogramma Hoe word ik 100? staan ook in het Hoe word je 100 kookboek.