Een voorgerecht met verse vijgen en buffelmozzarela, gevolgd door een kip met salie en citroen uit de oven en geroosterde groenten. Om het diner feestelijk af te sluiten maken we een chocolademousse met passievrucht. Je kunt met kerst dus ook helemaal in de Hoe word je 100-stijl blijven!
Ingrediënten voor 4 personen
- 75 ml melk
- 1 takje verse rozemarijn
- 100 g pure chocolade (72% cacao)
- 150 ml slagroom
- 2 passievruchten
- Maldon-zeezoutvlokken
extra nodig: 4 potjes of glaasjes
Bereiding
Ris de naalden van de rozemarijn. Houd een paar naaldjes apart ter decoratie. Doe de overige naalden met de melk in een pan en breng aan de kook. Wanneer de melk kookt, draai je het vuur uit en laat je het even staan.
Breek ondertussen de chocolade in blokjes en smelt au bain-marie.
Zeef de rozemarijn uit de melk en roer daarna de gesmolten chocolade erdoorheen.
Zet de pan in een bak met ijskoud water en laat het chocolademengsel circa 10 minuten afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom stijf. Schep de slagroom door het afgekoelde chocolademengsel en verdeel over de 4 potjes of glaasjes.
Laat de chocolademousse afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
Serveer de chocolademousse met de achtergehouden rozemarijn en een paar korreltjes zeezout. Snijd de passievrucht open, lepel wat van het vruchtvlees eruit en verdeel dit over de chocolademousse.
Tip! Je kunt de chocolademousse ook een dag van tevoren maken.
Klik hieronder op de andere delen van het kerstmenu
0 reacties