Een voorgerecht met verse vijgen en buffelmozzarela, gevolgd door een kip met salie en citroen uit de oven en geroosterde groenten. Om het diner feestelijk af te sluiten maken we een chocolademousse met passievrucht. Je kunt met kerst dus ook helemaal in de Hoe word je 100-stijl blijven.
Hoe word je 100 kerstmenu voorgerecht – Winterse salade met verse vijgen
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g gemengde groene sla (botersla, babyboerenkool, rucola, veldsla, etc.)
- 4 verse vijgen (verkrijgbaar bij de groenteboer)
- 2 bollen buffelmozzarella
- 75 g pijnboompitten
- balsamicoazijn
- extra vierge olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Meng de sla en verdeel over 4 borden.
Snijd de mozzarella in grove parten en verdeel over de salade.
Snijd de vijg in vieren, maar snijd niet helemaal door zodat je een openvallende ster krijgt. Leg deze op de mozzarella.
Verhit een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitten in circa 4 minuten.
Verdeel de pijnboompitten over de salades.
Besprenkel de salades met balsamicoazijn en giet er rijkelijk olijfolie overheen.
Breng op smaak met peper en zout.
Tip! Door de noten te roosteren krijgen ze extra smaak.
0 reacties