Winterse salade met verse vijgen (kerstmenu)

door | 22 december 2016 | Recepten | 0 Reacties

Dit recept maakt deel uit van het Hoe word je 100 – kerstmenu dat we hebben samengesteld.

Een voorgerecht met verse vijgen en buffelmozzarela, gevolgd door een kip met salie en citroen uit de oven en geroosterde groenten. Om het diner feestelijk af te sluiten maken we een chocolademousse met passievrucht. Je kunt met kerst dus ook helemaal in de Hoe word je 100-stijl blijven.

Hoe word je 100 kerstmenu voorgerecht – Winterse salade met verse vijgen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g gemengde groene sla (botersla, babyboerenkool, rucola, veldsla, etc.)
  • 4 verse vijgen (verkrijgbaar bij de groenteboer)
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 75 g pijnboompitten
  • balsamicoazijn
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Meng de sla en verdeel over 4 borden.

Snijd de mozzarella in grove parten en verdeel over de salade.

Snijd de vijg in vieren, maar snijd niet helemaal door zodat je een openvallende ster krijgt. Leg deze op de mozzarella.

Verhit een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitten in circa 4 minuten.

Verdeel de pijnboompitten over de salades.

Besprenkel de salades met balsamicoazijn en giet er rijkelijk olijfolie overheen.
Breng op smaak met peper en zout.

 

Tip! Door de noten te roosteren krijgen ze extra smaak.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Prins van den Bergh

Prins van den Bergh

kok

Prins Marcia van den Bergh is bekend van 24Kitchen, is mede-auteur van de bestseller Hoe word je 100? Het Kookboek en en was adviseur en kok voor de leefstijlprogramma’s van voedingleeft.nl.

Heb je de smaak te pakken?

 

Lees dan het kookboek van Hoe word je 100?

Hoe word je 100 kookboek William CortvriendtLanger en gezonder leven en ook nog lekker eten? Het kan!

Prins van den Bergh en William Cortvriendt zorgen met Hoe word je 100? Het kookboek voor een doorbraak.

Het kookboek bevat gemakkelijke recepten met natuurlijke ingrediënten en dat levert heerlijke gerechten op. 

Dr. Maaike de Vries vertelt in Burn Baby Burn hoe jij je lichaamseigen vetten verbrandt, op die manier kilo’s verliest en volop energie wint. Met een paar simpele trucks laat zij zien hoe je ervoor zorgt dat je biologie zich niet tegen je keert, maar juist vóór je werkt.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt