Kaasbroodjes volgens recept Marian

door | 15 november 2016 | Recepten | 11 reacties

Ik heb dit recept gekozen omdat het laag in koolhydraten is. Omdat ik geen brood, rijst, aardappels en snelle koolhydraten eet, is dit wel een lekkere vervanger voor zo af en toe.

Ik maak dit meestal in het weekend en eet het als lunch met een frisse salade erbij. Ik heb in dit recept de bakmeel vervangen voor zuivere amandelmeel, het is zo lekker omdat de kaas het hartig maakt.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 el amandelmeel
  • 2 el griekse yoghurt
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 50 g boerenkaas

Benodigheden

  • muffinvorm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breek de eieren boven een kom. Voeg alle overige ingredienten, behalve de kaas, toe en mix met een garde goed door elkaar tot een deeg.
  • Vet de muffinvorm goed in of leg papieren muffinvormpjes erin. Verdeel het deeg over de vormpjes.
  • Rasp de kaas en strooi eroverheen.
  • Zet in de oven en bak de kaasbroodjes in circa 20 minuten goudbruin.

 

Lees het interview met Marianne.

 

11 Reacties

  1. Prins

    En deze zijn zo heerlijk!!!

    Antwoord
  2. mathijs

    Ik zou graag de recepten ontvangen

    Antwoord
  3. Fienemans

    Zou fijn zijn als de voedingswaarden er aan toegevoegd zouden worden.

    Antwoord
  4. Lesley van Wijk

    Ik ga ze zeker ook een keer maken Marianne.
    Zien er goed en lekker uit.
    Gr Lesley

    Antwoord
  5. Prins

    Heel veel meer recepten vind je in het kookboek dat William Cortvriendt en ik (Prins van den Bergh) hebben gemaakt. Het zit bomvol recepten voor o.a ontbijt/ lunch/ diner. (zie in het hoofdmenu van deze site/boeken). De methode van Cortvriendt werkt niet met berekende calorieen of voedingswaarde. Alles is vers, onbewerkt en vrij van snelle koolhydraten.

    Trouwens deze broodjes van Marian zijn echt heerlijk om zo te eten of te beleggen zalm en bieslook, een gekookt eitje met tomaat etc.

    Antwoord
    • Elz

      Kun je ook de amandel meel gezond vervangen als je een noten allergie hebt? Nadeel van alle koolhydraat arme recept boeken en glutenvrije recepten … er zit overal noot en pinda in. Al veel geld uitgegeven aan kookboeken waar ik dan uiteindelijk niet de helft lekker van kan klaar maken zonder experimenteren met andere ingrediënten

      Antwoord
    • Bianca

      Helaas staat er bij het kookboek niet goed bij hoeveel je van alles mag eten. Er staat dat je met deze leefwijze en eetwinkel eten tot je verzadigd bent. Maar dan staat er bij de lunch gerechten twee lijn zaadcrackers, dat vind ik echt heel weinig, daar red ik het niet mee tot het avond eten. Je zou eigenlijk geen tussendoortjes moeten eten, maar wat kan ik dan het beste doen?

      Antwoord
  6. Janny van der Made

    Hoe maak ik die crackers die in aflevering 2 te zien waren

    Antwoord
  7. Annemiek schouten

    Hoe heet het boek precies en waar kan ik dat bestellen?
    Wat zijn de kosten??

    Antwoord
  8. M

    Je kunt de griekse yoghurt ook vervangen door zuivelspread (roomkaas)

    Antwoord
  9. joke pijpers

    hoi allemaal

    waar kan ik het recept van het ei vinden voor het ontbijt
    bedankt groetjes joke

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Koken | Hoe word je 100? - […] Lees het recept van Marianne. […]
  2. Interview Marianne | Hoe word je 100? - […] Maak zelf kaasbroodjes volgens het recept van Marianne. […]
  3. Aflevering 2: Koken | Hoe word je 100? - […] Lees het recept van Marianne. […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prins van den Bergh

Prins van den Bergh

kok

Prins Marcia van den Bergh is bekend van 24Kitchen, is mede-auteur van de bestseller Hoe word je 100? Het Kookboek en en was adviseur en kok voor de leefstijlprogramma’s van voedingleeft.nl.

Heb je de smaak te pakken?

 

Lees dan het kookboek van Hoe word je 100?

Hoe word je 100 kookboek William CortvriendtLanger en gezonder leven en ook nog lekker eten? Het kan!

Prins van den Bergh en William Cortvriendt zorgen met Hoe word je 100? Het kookboek voor een doorbraak.

Het kookboek bevat gemakkelijke recepten met natuurlijke ingrediënten en dat levert heerlijke gerechten op. 

William Cortvriendt legt in Kankervrij uit wat kanker is en gaat op zoek naar de onderliggende oorzaken voor het ontstaan van deze ziekte. Het boek biedt belangrijke handvatten voor wat je zelf kunt doen ter preventie en hoe je zelf je kansen op het overleven van kanker aanmerkelijk kunt verbeteren.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt