Pompoen ei taart uit de koekenpan

door | 1 december 2017 | Recepten | 2 reacties

De herfst is bij uitstek het moment om pompoen te eten! In het Hoe word je 100 kookboek vind je een recept van Pompoenlasagne: heerlijk met dit koude weer.

Deze week maakte Prins een heerlijke ei-taart met pompoenspaghetti, dat ze graag met je deelt. Pompoenspaghetti zijn dunne reepjes (‘spaghetti’) die je kant en klaar bij de supermarkt kunt kopen. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken: rasp in dat geval de pompoen, en snijd er zelf flinterdunne reepjes van. Naast courgetti (spaghetti gemaakt van courgette), maakt de pompoen-spaghetti ook een opmars door – je vindt hem steeds vaker in koolhydraatarme recepten terug.

Ingrediënten voor 4 stukken

  • 8 eieren
  • handvol geraspte kaas
  • 200 gram pompoenspaghetti (kant en klaar bij de supermarkt te koop of anders pompoen raspen of in flinterdunne reepjes snijden)
  • 4 el jalapeno pepers, in ringen.
  • milde olijfolie
  • peper en zout

extra nodig:

  • wat diepere middelgrote koekenpan

 

Bereiding pompoen ei taart

Klop in een kom de eieren los en luchtig.

Rasp de kaas en roer erdoorheen.

Roer ook de pompoenspaghetti erdoorheen.

Breng op smaak met peper en zout.

Verhit een flinke scheut olijfolie in de koekenpan.

Giet het eimengsel erin zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat zo circa 20 minuten staan.

Check af en toe of het niet te hard gaat. Het is klaar als ook het ei in het midden goed gestold is.

Haal de deksel eraf en schuif de ei taart op een bord. Als dit niet makkelijk gaat kun je ook een bord op de koekenpan leggen en het geheel omdraaien.

Snijd in vieren en leg op elke punt een eetlepel jalapeno pepers.

 

tip!

* in plaats van pompoen kun je ook andere fijn gesneden groenten erdoorheen doen.

* gebruik gedroogde of verse kruiden voor variatie.

* serveer eventueel met een frisse groene salade

 

Heb jij zelf een favoriet recept met pompoen of pompoenspaghetti? Deel hem hieronder!

 

2 Reacties

  1. mar stolk

    Goedemorgen. ik heb een gluten en melk allergie. in de meeste boeken loopt ik dan al heel snel vast omdat overal kaas e.d. in gaat. Hoe zit dat in uw boeken?

    Antwoord
    • Margot

      Heb ik ook. ik heb deze vnl vervangen door groente en wat fruit. Bij de meeste recepten moet je even zoeken of, en hoe, je het aan kan passen. Gewoon meel vervangen door amandelmeel? Geven amandelen ook nog al eens problemen? Proberen met kokosmeel dan maar.
      Zoek uit wat mogelijke alternaatieven zijn en maak zomogelijk je eigen variant. In Nederland is een gluten en melk allergie een ramp, maar in China bij voorbeeld niet.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Prins van den Bergh

Prins van den Bergh

kok

Prins Marcia van den Bergh is bekend van 24Kitchen, is mede-auteur van de bestseller Hoe word je 100? Het Kookboek en en was adviseur en kok voor de leefstijlprogramma’s van voedingleeft.nl.

Heb je de smaak te pakken?

 

Lees dan het kookboek van Hoe word je 100?

Hoe word je 100 kookboek William CortvriendtLanger en gezonder leven en ook nog lekker eten? Het kan!

Prins van den Bergh en William Cortvriendt zorgen met Hoe word je 100? Het kookboek voor een doorbraak.

Het kookboek bevat gemakkelijke recepten met natuurlijke ingrediënten en dat levert heerlijke gerechten op. 

Dr. Maaike de Vries vertelt in Burn Baby Burn hoe jij je lichaamseigen vetten verbrandt, op die manier kilo’s verliest en volop energie wint. Met een paar simpele trucks laat zij zien hoe je ervoor zorgt dat je biologie zich niet tegen je keert, maar juist vóór je werkt.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt