Pasta courgetti met bolognesesaus

door | 21 november 2016 | Recepten, Uitgelicht | 14 reacties

Vorige week maakte Prins met de deelnemers van Hoe word ik 100? een heerlijk pastagerecht: Pasta courgetti met bolognesesaus. Een pastagerecht zonder snelle koolhydraten en daardoor zeer geschikt voor de deelnemers die van hun aandoeningen en/of overgewicht af proberen te komen.

Het was een dolle boel in de keuken, maar met een mooi resultaat! Iedereen wist een volwaardige en zeer smakelijke maaltijd te bereiden.

Heb je nu ook trek gekregen en zin dit zelf te maken? Hieronder vindt je het recept. Het is makkelijk te maken, binnen een half uur zet je deze maaltijd op tafel.

Tip! Met een Spirelli (of groentenslijper) maak je gemakkelijk slierten van o.a. courgette. Heb je deze niet? Je kunt de courgette ook eerst in de lengte in dunne plakken snijden en daarna in dunne reepjes.

Pasta courgetti met bolognesesaus

Ingrediënten 2 personen

  • 200 g biologisch gehakt (half-om-half)
  • ½ winterwortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 2 takjes rozemarijn
  • scheut rode wijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 tomaten of 1 blik tomaten (400 g)
  • 2 kleine courgettes (of 1 grote)
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie, om in te bakken
  • zout en peper

Bereidingstijd

  • 25 minuten

Bereiding

Haal het gehakt uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Schil de wortel, halveer en snijd in dunne plakjes. Snijd ook de bleekselderij in dunne plakjes. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Snijd de rode peper in dunne plakjes.

Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui in circa 2 minuten glazig. Voeg dan de wortel, bleekselderij, knoflook, rode peper en rozemarijn takjes toe en bak nog circa 3 minuten. Roer af en toe.

Voeg het gehakt toe en bak het bruin en rul in circa 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg een scheut rode wijn toe en laat deze inkoken. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe of voeg het blik tomaten toe. Laat het geheel nog 15 minuten pruttelen. Voeg eventueel wat extra water toe als de saus te droog wordt.

Was ondertussen de courgettes en maak er met de spirelli grove slierten van. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de courgetteslierten circa 3 minuten. Bak niet te lang, want de courgette mag niet papperig worden. Giet eventueel overtollig vocht af.

Rasp de Parmezaanse kaas.

Haal de rozemarijntakjes uit de saus. Verdeel de courgetteslierten over de borden en serveer met de bolognesesaus en de geraspte Parmezaanse kaas.

Tip!

Roer eventueel 1 eetlepel crème fraîche door de bolognesesaus om hem minder ‘zuur’ te maken. Het is ook lekker en staat prachtig om het gerecht te garneren met wat verse basilicumblaadjes.

 

14 Reacties

  1. Marijke

    Fijn dat ik nu ook het recept van de pasta courgetti met bolognesesaus heb.
    Want wat was ik teleurgesteld toen ik dit recept niet in jullie kookboek kon vinden terwijl ik het in eerste instantie speciaal gekocht had omdat dit mij zo’n lekker recept leek en ik in de beschrijving van het kookboek had gelezen dat ‘alle’ recepten van de tv serie in dit kookboek terug te vinden zouden zijn

    Antwoord
    • Lola

      Dat ging mij nou net zo! Ook voornamelijk door dat recept het boek gekocht, staat het er niet in… maar er staan heel veel lekkere dingen in!

      Antwoord
  2. Laura

    Blij met het recept om mijn vriend te kunnen betrekken in mijn eigen proces naar suikerbeperkt en gezond vegetarisch te eten. Prins heb je een tip voor een vegetarische saus? Vegtarische pasta courgetti?

    Antwoord
    • viv

      nou alles behalve t gehakt,meer paprika en shitakes erbij

      Antwoord
  3. Tineke

    Dank voor dit recept! Top.
    Waar kunnen wij de weekmenu’s vinden?

    Antwoord
    • Jaqueline

      Top hoe wordt ik 100 Wist dat hier ergens de sleutel lag. Na boeken van Rudi Westendorp “Oud worden zonder het te zijn” Wij zijn overstag om de ziekmakende diëten, hoe goed bedoeld ook in de prullenbak te gooien en gaan ervoor. Op weg naar minder metformine en bloeddrukverlagers.

      Antwoord
  4. greke

    Is het ook mogelijk om de weekmenu’s te krijgen?

    Antwoord
    • Ellen de Rooij

      Ik zou graag de weekmenu’s ontvangen

      Antwoord
  5. d.rijskamp@outlook.com

    Is het ook mogelijk om de weekmenu’s te krijgen?

    Antwoord
    • Rina Oelbers

      ik heb de 2 boeken gekocht maar mis ook een week menu.Want hoevaak bvb mag je een avocado?Ik vind
      het toch wel moeilijk daar ik ook diabeet ben

      Met vriendelijke groet Rina

      Antwoord
  6. hans evers

    Ik geniet van de recepten uit het boek Hoe wordt je 100. Maar ik ben al ruim 30 jaar vegetariër, hebben jullie wat meer vegetarische recepten ?

    Antwoord
  7. Ed

    Gemaakt en dit was lekker en het vulde ook goed. Tip om de courgette te snijden als je geen spirelli hebt: gebruik je kaasschaaf en dan met een goed mes lintmacaroni van snijden.

    Antwoord
  8. Ann Cortoos

    Ik kan nergens de weekmenu’s vinden waarmee de 6 superkandidaten in het succesprogramma “Hoe word je 100” hebben gewerkt. Is het mogelijk om die toegestuurd te krijgen?

    Met dank,
    Ann

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Interview en recept Lesley | Hoe word je 100? - […] hier het recept Pasta courgetti met bolognesesaus dat Lesley in aflevering 2 met John […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Prins van den Bergh

Prins van den Bergh

kok

Prins Marcia van den Bergh is bekend van 24Kitchen, is mede-auteur van de bestseller Hoe word je 100? Het Kookboek en en was adviseur en kok voor de leefstijlprogramma’s van voedingleeft.nl.

Heb je de smaak te pakken?

 

Lees dan het kookboek van Hoe word je 100?

Hoe word je 100 kookboek William CortvriendtLanger en gezonder leven en ook nog lekker eten? Het kan!

Prins van den Bergh en William Cortvriendt zorgen met Hoe word je 100? Het kookboek voor een doorbraak.

Het kookboek bevat gemakkelijke recepten met natuurlijke ingrediënten en dat levert heerlijke gerechten op. 

Dr. Maaike de Vries vertelt in Burn Baby Burn hoe jij je lichaamseigen vetten verbrandt, op die manier kilo’s verliest en volop energie wint. Met een paar simpele trucks laat zij zien hoe je ervoor zorgt dat je biologie zich niet tegen je keert, maar juist vóór je werkt.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt