Janneke Wittekoek pleit voor leefstijlverandering

door | 11 april 2019 | Column Koen | 0 Reacties

Over het hart raakt cardiologe Janneke Wittekoek niet uitgepraat. We kennen Janneke van de Hoe word ik 100 televisieserie waar zij de deelnemers liefdevol doch streng begeleidde.

Zij zat toen in het medisch team met William Cortvriendt. Zie hier voor meer informatie over het televisieprogramma.

Koen de Jong ging op bezoek bij Heartlife, het door Janneke opgerichte expertisecentrum voor hart en gezondheid, en sprak uitvoerig over het vrouwenhart.

De bevlogen cardiologe nam alle tijd voor het interview. Niet voor niets won zij de Vrouw in de media award ;). Zij is ‘on a misson’. Hoe zit het nu precies, is een mannenhart echt anders dan een vrouwenhart? Kan je met een aanpassing van leefstijl je hart weer gezond maken?

Zoals ze het aan het eind van het gesprek verwoordt:

“Het is toch gek. We gaan twee per jaar voor controle naar de tandarts maar komen als het om ons hart gaat vaak pas in beweging als er problemen zijn. Vaak is dat te laat.”

Kortom: voorkomen is beter dan genezen. Aan de slag dus met leefstijl! Een uitgebreid interview over een belangrijk onderwerp.

 

 

Geïnteresseerd in het boek van Janneke?

Lees hier meer over het Vrouwenhart.

 

Onderwerpen van deze column:

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koen de Jong

Koen de Jong

auteur en oprichter van sportrusten.nl

Koen de Jong  is oprichter van Sportrusten (sportrusten.nl). Samen met andere auteurs schreef hij niet minder dan zeven boeken over onder andere trainen op hartslag, kou, ademhaling, vogels kijken en een marathon lopen. 

Lees hier columns over de volgende onderwerpen:

Dr. Maaike de Vries vertelt in Burn Baby Burn hoe jij je lichaamseigen vetten verbrandt, op die manier kilo’s verliest en volop energie wint. Met een paar simpele trucks laat zij zien hoe je ervoor zorgt dat je biologie zich niet tegen je keert, maar juist vóór je werkt.

29,95