Janneke Wittekoek pleit voor leefstijlverandering

door | 11 april 2019 | Interviews | 0 Reacties

Over het hart raakt cardiologe Janneke Wittekoek niet uitgepraat. We kennen Janneke van de Hoe word ik 100 televisieserie waar zij de deelnemers liefdevol doch streng begeleidde.

Zij zat toen in het medisch team met William Cortvriendt. Zie hier voor meer informatie over het televisieprogramma.

Koen de Jong ging op bezoek bij Heartlife, het door Janneke opgerichte expertisecentrum voor hart en gezondheid, en sprak uitvoerig over het vrouwenhart.

De bevlogen cardiologe nam alle tijd voor het interview. Niet voor niets won zij de Vrouw in de media award ;). Zij is ‘on a misson’. Hoe zit het nu precies, is een mannenhart echt anders dan een vrouwenhart? Kan je met een aanpassing van leefstijl je hart weer gezond maken?

Zoals ze het aan het eind van het gesprek verwoordt:

“Het is toch gek. We gaan twee per jaar voor controle naar de tandarts maar komen als het om ons hart gaat vaak pas in beweging als er problemen zijn. Vaak is dat te laat.”

Kortom: voorkomen is beter dan genezen. Aan de slag dus met leefstijl! Een uitgebreid interview over een belangrijk onderwerp.

 

 

Geïnteresseerd in het boek van Janneke?

Lees hier meer over het Vrouwenhart.

 

Onderwerpen van deze column:

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

webredactie

webredactie

 

De webredactie is verantwoordelijk voor het ‘Hoe word je 100’ blog over gezonde voeding en gezonde leefstijl.

Heb je de smaak te pakken?

 

William Cortvriendt legt in Kankervrij uit wat kanker is en gaat op zoek naar de onderliggende oorzaken voor het ontstaan van deze ziekte. Het boek biedt belangrijke handvatten voor wat je zelf kunt doen ter preventie en hoe je zelf je kansen op het overleven van kanker aanmerkelijk kunt verbeteren.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt