Tips voor vegetariërs

door | 21 juni 2018 | Hoe word je 100 videoserie | 4 reacties

Arts William Cortvriendt heeft met zijn tips al duizenden mensen aan een gezond gewicht geholpen.

In zijn recepten zit wel vlees en vis. Heeft hij tips voor vegetariërs?

Bekijk de video.

 

 

 

Onderwerpen van deze column:

 

4 Reacties

 1. Jeanette

  Sorry maar ik heb geen enkele tip voor vegetariërs gehoord…wat kunnen zij het beste eten als vervanging voor vlees en vis? Dat vind ik goede tips, niet een verhaal hoe gezond vlees en vis wel niet zijn! En hoe zit het met veganisten? Zijn daar zinnige tips voor?

  Antwoord
 2. Es

  Ik heb de vraag of (en vooral hoe!) je deze leefwijze op een verstandige manier met een veganistische leefwijze kan verenigen ook al gesteld aan de redactie. Helaas nooit een antwoord op gekregen… Jammer, want steeds meer mensen willen uit principiële overwegingen geen dierlijke producten meer gebruiken. Eigen gezondheid is nu eenmaal niet het enige criterium in het leven. Ik hoop nog steeds op een reactie.

  Antwoord
 3. Es

  PS Voor veganisten is het belangrijk vit B12 bij te slikken, vegetariërs krijgen genoeg binnen via dierlijke producten als eieren en kaas en andere melkproducten. Zij hoeven geen vit B12 bij te slikken. Zink zit ook in graanproducten en noten, niet enkel in vlees. (bron: voedingscentrum) Aan vleesvervangers en plantaardige melk wordt vaak extra voedingsstoffen toegevoegd zoals vit B12 en calcium.

  Antwoord
 4. Annelies

  De titel van deze video is misleidend. De tip is kennelijk “Stop met vegetariër zijn”!
  Ik had bewondering voor Cortvriend, maar dat is na het zien van deze video in combinatie met de titel een heel stuk minder geworden.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

webredactie

webredactie

 

De webredactie is verantwoordelijk voor het ‘Hoe word je 100’ blog over gezonde voeding en gezonde leefstijl.

Heb je de smaak te pakken?

 

Dr. Maaike de Vries vertelt in Burn Baby Burn hoe jij je lichaamseigen vetten verbrandt, op die manier kilo’s verliest en volop energie wint. Met een paar simpele trucks laat zij zien hoe je ervoor zorgt dat je biologie zich niet tegen je keert, maar juist vóór je werkt.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt