Update Ria

door | 10 oktober 2017 | Televisieprogramma | 1 reactie

Hoe gaat het met de kandidaten van het televisieprogramma Hoe word ik 100? Is hun levensstijl daadwerkelijk veranderd, houden ze het vol, gebruiken ze minder medicijnen?

Wij zijn hier benieuwd naar en daarom elke maand een Q&A met één van de kandidaten. Deze maand spreken we met Ria!

Naam

Ria Overdijk

Leeftijd

62 jaar

Reden voor deelname aan het programma

Ik wist nergens van, ik ben opgegeven door vriendinnen! Ik wist dus ook echt niet wat ik kon verwachten, het was in het begin een groot avontuur, pas toen ik William Cortvriendt ontmoette en hij zijn ideeën aan ons voorlegde werd ik enthousiast.

En het was geen reden voor deelname aan het programma, maar de onderlinge sfeer met de andere kandidaten was echt in de roos. Zó leuk!

Hoeveel kilo’s ben je verloren tijdens het programma?

Ongeveer 20 kg en 24 cm omvang.

Hoe voelde je je na het programma?

Dit klinkt misschien gek, maar vond het een beetje een raar en abrupt einde. Het merendeel van de andere kandidaten voelden dat trouwens ook zo. Ik weet ook wel dat ons handje niet eeuwig vastgehouden kon worden, maar dit was het tegenovergestelde. Dus ik voelde me wel een beetje teleurgesteld.

Wat heb je overgehouden aan het televisieprogramma?

Ik pas toe wat we van William geleerd hebben, dus ik let altijd op wat ik eet. Zijn filosofie zit nu echt in mijn systeem. Ik heb pech gehad met een operatie vorig jaar november waarbij niet de juiste nazorg zat. Daardoor heb ik maanden niet goed kunnen bewegen. Dat was erg jammer! Nu zit er namelijk 4 kilo aan die ik er moeilijk afkrijg.

Verder word ik nog steeds aangesproken door mensen die het programma gezien hebben. Ze zeggen dat ze zo om ons gelachen hebben, maar ook dat ze het programma echt educatief vonden en ze vinden het knap dat ik zoveel afgevallen ben. En, wat ik zelf dan wel heel leuk vind, is dat mensen me zeggen dat ze mijn huis zo leuk vonden.

Hoe gaat het nu met je?

Tja, wat ik zojuist al zei; ik had pech na een operatie, een borstverkleining. Deze liep namelijk door slechte nazorg uit op een vetnecrose, waardoor ik weer geopereerd moest worden. Hierdoor heb ik echt even stilgestaan (letterlijk), maar ik blijf sterk dankzij alles wat ik geleerd heb.

Onderhoud je nog steeds een gezonde levensstijl?

Jazeker! De manier van eten, het nadenken bij alles betreffende mijn gezondheid, ik hou me aan wat ik geleerd heb. Er komt hier alleen maar iets zoets in huis als ik weet dat ik visite krijgt en dan krijgen ze de rest mee naar huis. Ik wil geen risico meer!

Is het lastig om een gezonde levensstijl vast te houden?

Ja, soms wel, fietsen lukt me bijvoorbeeld niet. Ik ben twee keer gevallen en ben nu nog banger dan voorheen. Dat vind ik erg jammer.

Heb je nog contact met de andere kandidaten?

Ik heb nog steeds contact met Lesly, Marianne en Gelein. Via de groepsapp ondersteunen we elkaar nog steeds. Met John en Caroline heb ik geen contact meer, maar ondanks dat we allemaal verschillende mensen zijn, was het echt een top ploegje! 

Heb je nog contact met de begeleiders?

In het begin was William zo lief om regelmatig contact op te nemen omdat het medisch niet goed met me ging, het contact is inmiddels een beetje verwaterd.

Heb je een boodschap voor andere mensen die kampen met welvaartsziekten?

Ja! Drie zelfs 😉
1. Koop het boek van William. Daar staat alles in en het wordt heel duidelijk en makkelijk uitgelegd.
2. Vermijd snelle koolhydraten. Het internet staat vol van gezonde en makkelijke recepten, alles wat in het programma geleerd werd, is nu namelijk een hype.
En 3. Beweeg! Ga gewoon 1 uurtje per dag lopen of zoek een leuke sport die bij je past, ik ben zelf lid geworden van een badmintonvereniging voor 50+. Het is het echt waard!

 

 

 

Onderwerpen van deze column:

 

1 Reactie

  1. Joke

    Het was een leuk programma ik heb elke aflevering gezien heb het boek gekocht toppie jammer dat ria niet du
    rf te fietsen ik had dat ook ik heb een hele beenprothese dus durf niet meer zo op een fiets ik heb nu een fiets met rijwielen speciaal er op laten zetten echt super als we m et de camper weg gaan kunnen de rijwielen eraf wil je meer info over de rijwielen en het adres waar ze er op gezet kunnen worden mijn email is jookje62@hotmail.com

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

team hoe word je 100

team hoe word je 100

 

De webredactie is verantwoordelijk voor het ‘Hoe word je 100’ blog over gezonde voeding en gezonde leefstijl.

Heb je de smaak te pakken?

 

Dr. Maaike de Vries vertelt in Burn Baby Burn hoe jij je lichaamseigen vetten verbrandt, op die manier kilo’s verliest en volop energie wint. Met een paar simpele trucks laat zij zien hoe je ervoor zorgt dat je biologie zich niet tegen je keert, maar juist vóór je werkt.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt