Waarom zou je willen afvallen? Deel 1 videoserie William Cortvriendt

door | 1 maart 2018 | Hoe word je 100 videoserie | 0 Reacties

Waarom zou je willen afvallen?

 

Arts William Cortvriendt zegt dat overgewicht wel degelijk het pakkie an van een arts is. Want overgewicht is een voorspeller van diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziektes en meer (gevaarlijk) ziektes. In onderstaande video van 6 minuten hoor je er alles over.

Waarom zou je afvallen?

Overgewicht en afvallen: we zijn er de laatste decennia bijna dagelijks mee bezig. De media berichten bijna elke dag over de obesitas-epidemie waar we middenin zitten. Boekhandels liggen vol met allerlei dieetboeken en overal horen we adviezen over hoe we zouden moeten afvallen.

Uiteraard is ons gewicht een zaak van onszelf en bepalen we zelf of we tevreden zijn met ons gewicht of niet. Echter, naast een esthetische reden is er nog een andere belangrijke reden om overgewicht te willen verliezen: het is namelijk heel ongezond.

RIVM: Toename overgewicht en obesitas

De cijfers van het RIVM laten zien dat in Nederland de laatste decennia overgewicht en obesitas sterk zijn toegenomen. Uit de cijfers blijkt dat ondertussen meer dan 50% van de volwassen bevolking te dik is. Of om het anders te zeggen: nog slechts een minderheid van de Nederlandse bevolking heeft een normaal gewicht. In België zijn de cijfers hetzelfde als in Nederland.

Met een normaal gewicht voorkom je welvaartsziektes

De meest genoemde reden waarom mensen met overgewicht willen afvallen is dat ze er eenvoudigweg beter willen uitzien.

Echter, de belangrijkste reden waarom je overgewicht kwijt moet raken zijn de nadelige gevolgen voor je gezondheid. Zo toont een groot onderzoek aan dat mensen met een hoger dan een normale Body Mass Index (BMI) – van meer dan 25 – een grotere kans hebben te overlijden. Deze kans loopt op tot drie maal zo hoog.

Het onderzoek leert ook dat deze oversterfte komt doordat te dikke mensen gaan lijden aan heel heel scala van welvaartsziektes, zoals diabetes, hart- en vaatziektes, infecties, kanker en zelfs dementie. Behalve dat deze meestal chronische ziektes de levensduur met vele jaren verminderen, neemt ook de kwaliteit van je leven sterk af.

Het bereiken van een normaal gewicht is dus niet alleen voor je uiterlijk van belang. Het is van levensbelang!

Genezen van Diabetes

Voorbeelden van hoe het succesvol afvallen heeft geleid tot twee heel andere levens zijn Wim en Saïda Tilburgs. Wim leed aan diverse kwalen zoals ernstig overgewicht, diabetes en depressiviteit. Na van alles te hebben geprobeerd met minder eten en meer bewegen begon hij in 2015 anders te eten, zoals in het boek Lichter wordt uitgelegd. Geleidelijk aan begon zijn vrouw Saïda, die ook last had van diverse gezondheidsklachten, met Wim mee te doen. Wim en Saïda zijn ondertussen hun overgewicht volledig kwijt. Ze zijn weer gezond en eten heerlijk.

Video John van der Heiden

Een ander veelzeggend voorbeeld is de volgende korte video over John van der Heiden, een van de deelnemers aan het tv-programma Hoe word ik 100, gebaseerd op de behandelingsmethode van William Cortvriendt.

Meer over John vind je hier.

Het is duidelijk dat je door de juiste behandelingsmethode niet alleen je normale gewicht kan terugkrijgen, maar dat je ook veel gezonder wordt!

 

Onderwerpen van deze column:

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

team hoe word je 100

team hoe word je 100

 

De webredactie is verantwoordelijk voor het ‘Hoe word je 100’ blog over gezonde voeding en gezonde leefstijl.

Heb je de smaak te pakken?

 

Dr. Maaike de Vries vertelt in Burn Baby Burn hoe jij je lichaamseigen vetten verbrandt, op die manier kilo’s verliest en volop energie wint. Met een paar simpele trucks laat zij zien hoe je ervoor zorgt dat je biologie zich niet tegen je keert, maar juist vóór je werkt.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt