Terugblik op Hoe word ik 100

door | 14 december 2016 | Column William, Televisieprogramma | 0 Reacties

Woensdagavond 14 december is alweer de laatste uitzending van het Hoe word ik 100 televisieprogramma. De aflevering kijkt terug op wat er is bereikt bij alle zes deelnemers.

Zo krijgt Lesley een speciaal pak aangemeten dat hem weer dikker maakt zodat zijn postuur tijdens zijn optredens weer op dat van André Hazes lijkt.

Verkeerde Airborne afslag

Bovendien doen alle deelnemers mee aan de Airborne wandeling, een tocht van tien kilometer die bij nader inzien ruim 13 kilometer blijkt te zijn. De groep had in alle enthousiasme een verkeerde afslag genomen!

De wandeling is vooral een uitdaging voor Lesley en Ria. Beiden hadden vijf maanden geleden nog een erg slechte lichamelijk conditie. Lesley was vaak zo moe dat hij zelfs niet meer met zijn kinderen kon spelen. Ria was erg kortademig door haar chronische longproblemen, COPD genaamd.

Tot besluit van het geheel vindt er een feestje plaats waarbij William de berg medicijnen laat zien die de deelnemers nu niet meer hoeven te slikken omdat de onderliggende aandoeningen sterk zijn verbeterd, of zelfs geheel zijn genezen!

Berg medicijnen

We hebben het hier over insuline en andere medicaties voor diabetes, bloeddrukverlagende medicijnen, cholesterolverlagers, maagzuurremmers en pijnstillers voor gewrichtspijnen. Gelein heeft van allemaal het snelste profijt gehad van zijn nieuwe levensstijl. Hij kon al na vier dagen geheel met de insuline stoppen die hij jarenlang in hoge doseringen moest inspuiten tegen zijn diabetes.

John blijkt de kampioen te zijn voor wat betreft het aantal medicijnen waarmee hij kon stoppen. Hij slikte 10 verschillende medicijnen waarvan er nu na vijf maanden 9 volledig zijn afgebouwd. De cardioloog handhaaft alleen nog een bloedverdunner om John te blijven beschermen tegen zijn aderverkalking die in de jaren ervoor is ontstaan.

Hoe nu verder met Hoe word je 100?

Het programma maakt ondertussen heel wat los. Onze overheid is versneld aan het onderzoeken of haar officiële voedingsadviezen aangepast zouden moeten worden. Verschillende bedrijven, stadswijken en zelfs artsen die zelf aan welvaartsziekten lijden willen overgaan op de nieuwe levensstijl.

William is momenteel aan het onderzoeken of er zogenaamde ‘Zo word je 100’ organisaties en zones in het leven kunnen worden geroepen. We gaan hier vast nog veel over horen!

Bekijk alle afleveringen.

 

Onderwerpen van deze column:

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

William Cortvriendt

William Cortvriendt

 

De webredactie is verantwoordelijk voor het ‘Hoe word je 100’ blog over gezonde voeding en gezonde leefstijl.

Heb je de smaak te pakken?

 

Dr. Maaike de Vries vertelt in Burn Baby Burn hoe jij je lichaamseigen vetten verbrandt, op die manier kilo’s verliest en volop energie wint. Met een paar simpele trucks laat zij zien hoe je ervoor zorgt dat je biologie zich niet tegen je keert, maar juist vóór je werkt.

29,95

Meer boeken van William Cortvriendt